IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz разкри кросовър на водород

GLC F-Cell може да се зарежда и в контакта

Mercedes-Benz разкри кросовър на водород

Германският производител Mercedes-Benz още в началото на годината обяви, че разработва кросовър, задвижван с водород. В крайна сметка компанията разкри подробности за модела GLC F-Cell, който е първият в света водороден хибрид с възможност за зареждане от електрическата мрежа.
Mercedes-Benz разкри кросовър на водород
С изцяло зареден литиево-йонен акумулатор Mercedes-Benz GLC F-Cell може да измине само на електричество около 50 км. Общият преход на кросовъра с пълни резервоари с водород е 500 км, като зареждането им отнема не повече от 3 минути.

Модификацията е със задно предаване, като до края на годината тя ще се появи на пазарите в Германия, Япония и САЩ. През 2017 г. автомобилът ще бъде предложен и в други държави. Почти едновременно с него Mercedes-Benz ще предложи и изцяло електрически GLC, който с едно зареждане ще изминава също около 500 км.

Двете версии на кросовъра – водородната и електрическата, ще дебютират пред публика на автосалона в Париж през октомври. Тогава ще станат ясни и цените им, съобщиха от компанията производител.

Снимки: Mercedes-Benz

Тагове: mercedes-benz glc f-cell
0 от 500
  • #4
    1 rate up comment 4 rate down comment
    аз ( преди 7 години )
    Как нарочно обаче пускат коли изминаващи до 500 км, а вече технологията позволява да се движат и до 1000 км с един заряд. Но и това е преходно.
  • #3
    9 rate up comment 3 rate down comment
    v-1 ( преди 7 години )
    До долният анонимен:Те като са казвали, че земята е кръгла пак е имало такива "капацитети" като тебе, дето са спорили.И междудругото, ДВГ-то вече започва да бъде изместван от хибридите и това е само началото, просто трябва повече време.
  • #2
    3 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Далаверата от тия всичките коли няма. Обаче има едни индивиди, на които им дай иновации и само бръмчат кои колко технологичен бил. Та за Мерцедес е важно да е на технологично ниво. А за тия дето ще си го купят да си нахранят бръмбарите в главата. Всеки производител може да проектира такива простотии, въпроса е кои може да си позволи да губи от такива модели. Скоро ДВГ-то няма да бъде изместен колкото и да си фантазират разни технологично промити младежи дето и жени роботи нема им вържат
  • #1
    3 rate up comment 10 rate down comment
    м-р АД ( преди 7 години )
    каква е кирията на собственика от това возило при условие че е по скъпо и с по скъпо гориво от бензина дори