IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

"Мини Raptor" пристига в Европа

M-Sport показа своя версия на пикапа Ford Ranger

Спортните пикапи са особено популярни в САЩ, а както изглежда Ford планира да пусне такава машина и в Европа. Моделът носи името Ranger M-Sport и вече си спечели прозвището "Мини Raptor".
Мини Raptor пристига в Европа
Пикапът използва базата на Ford Ranger, но е доработен от рали-специалистите M-Sport. Подобно на своя по-голям американски родственик F-150 Raptor европейският Ranger M-Sport разполага с пълно снаряжение за спорт и офроуд.

Към момента информацията е ограничена, но от M-Sport все пак разкриват, че пикапът разполага с дизелов двигател с обем 3,2 литра. В стандартната си версия агрегатът развива 200 к.с. и 470 Нм, но доработчиците са го снабдили със спорна изпускателна система и нова електроника, които би трябвало да доставят поне малко по-високи показатели.

По отношение на шасито, M-Sport са заложили на спортно окачване Pedders, като клиентът може да избере специалната офроуд опция, която също използва окачване Pedders, но предоставя с 4,4 см. по-висок просвет.

Пикапът е снабден и с предпазители по каросерията, а срещу доплащане могат да бъдат поръчани такива и за под автомобила. Предлагат се още хардтоп, лазерни светлини за покрива, усилени гуми, лебедка и др.

Производство на Ranger M-Sport стартира през септември, което означава, че скоро трябва да бъдат налични всички подробности за модела. Той ще се предлага в цяла Европа, но само от избрани представителства на Ford.

Тагове: ford ranger m-sport
0 от 500