IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ето я новата Opel Zafira

Подобренията засягат всеки детайл на функционалния автомобил

Ето я новата Opel Zafira

Opel официално показа новата Zafira. Става дума за модернизация, която се прави в средата на жизнения цикъл на модела. В случая обаче обновлението е пълно и засяга почти всеки детайл на функционалния автомобил.
Ето я новата Opel Zafira
Външността на Zafira сега е вдъхновена от дизайна на новото поколение Astra. Няма ги характерните „бумеранги” от досегашния модел, а са се появили нови броня и решетка на радиатора, като за челните фарове се предлагат изцяло светодиодните умни светлини AFL (Adaptive Forward Lighting). Промените в задната част са аналогични - различни броня, LED светлини и капак.

Интериорът също демонстрира нова визия, като според съобщението на Opel подобренията оптимизират ергономичността, комфорта и видимостта напред. Виждат се ново табло и уреди, както и изцяло променена централна конзола. Основата новост при нея е инфо-развлекателната система Opel IntelliLink. Тя предлага интеграция на функциите на смартфони и Wi-Fi точка за достъп, като благодарение на сензорния екран елиминира редица от физическите бутони, с които е оборудван все още актуалния модел.

Акцент в салона са и ергономичните спортни седалки със сертификат за одобрение от независимата германска организация от медицински експерти по ортопедия AGR, които също познаваме от Astra.

Инженерите и дизайнерите на марката са успели да подсигурят дори повече места за съхранение в салона, а багажникът предлага 710 литра обем (при версията с 5 места), които нарастват до внушителните 1 860 литра след сгъване на седалките от втория ред.

Арсеналът от електронни помощници е разширен с редица допълнителни технологии - функция за разпознаване на пътни знаци TSA (Traffic Sign Assistant), индикатор за дистанция до движещия се отпред автомобил FDI (Following Distance Indication), предупреждение за опасност от сблъсък отпред FCA (Forward Collision Alert), функция за предупреждение при опасност от неволно напускане на лентата за движение LDW (Lane Departure Warning), адаптивен круз контрол ACC (Adaptive Cruise Control) и други.

Моделът може да бъде снабден с адаптивното мехатронно окачване FlexRide. Информация за гамата от двигатели липсва, но пък се съобщава, че Zafira ще продължи да предлага версии на газ пропан-бутан (LPG) и метан (CNG, сгъстен природен газ).

Допълнителни подробности очакваме през идните месеци, когато функционалният автомобил ще се появи на пазара.

Снимки: Opel

Тагове: opel zafira
0 от 500
  • #5
    13 rate up comment 1 rate down comment
    До анонимните уйовци ( преди 7 години )
    доста сте се увредили, явно от системно каране на рено.а Зафирата е един от най-здравите ванове на пазара от доста години!
  • #4
    10 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Ти ако знаеше колко се учи за дизайнер и че за да станеш дизайнер си трябва и вдъхновение и въображение и т.н.,просто от всеки не става, тогава нямаше да пишеш по форумите така "компетентно". Това дали на теб ти харесва, или не изобщо не означава дали дизайнът е хубав, или не! Аз те уверявам,че дизайнът е перфектен в професионално отношение.Личните предпочитания са друго нещо. Но това арогантно и насмешливо поведение е типично за хора с ниска култура и обща такава!
  • #3
    2 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    на мене ми прилича на Рено.
  • #2
    14 rate up comment 0 rate down comment
    Бай Иван ( преди 7 години )
    Тази не знам как ще е ,но за най-старата мога да кажа че е много здраво куче
  • #1
    2 rate up comment 4 rate down comment
    GP ( преди 7 години )
    На този модел да не би вратите да се отварят като на TESLA MODEL X?