IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volvo се отказа от малките модели

Най-ниско в гамата на шведите ще остане семейството 40

Volvo се отказа от малките модели

Volvo се отказва от създаването и производството на модели, чиито размери са по-малки от тези на компактното семейство серия 40. Това съобщи Car and Driver, като цитира шефа на шведската марка Хакан Самуелсон.
Volvo се отказа от малките модели
В близките години Volvo напълно ще обнови моделната си гама, като всички нови модели ще бъдат построени на две платформи и ще разделят общи двигатели от семейството Drive-E. Автомобилите с големи и средни размери ще получат шасито SPA, използвано за кросовъра XC90, седана S90 и комбито V90.

По-малките модели – същата тази серия 40, ще бъде изградена на платформата CMA. На нея ще бъдат построени следващото поколение на хечбека V40, както и кросовърът XС40, чиито прототипи Volvo показа в средата на май. След тях ще се появят седан и комби, които също ще имат индекс 40 в имената си.

Самуелсон допълни, че в компанията нямат намерение да се ограничават с пускането на „скучни” седани и кросовъри, като предстои в гамата на марката да се появят и някои „вълнуващи и емоционални” модели. Това обаче ще стане едва през следващото десетилетие, когато пълното обновяване на гамата на марката ще е приключило.

Снимка: Volvo
 

Тагове: volvo v40 volvo xc40
0 от 500