IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Дизел с 3 турбини за новото Porsche Panamera

Агрегатът с 435 к.с. се поставя и на спортната версия на Audi Q7

Дизел с 3 турбини за новото Porsche Panamera

В гамата на новото поколение Porsche Panamera ще влезе 4,0-литров дизелов V8 двигател с 3 турбини и мощност 435 к.с. Това съобщава изданието Autocar, чиито представители участваха в тест на автомобила, проведен в Южна Африка.
Новото Porsche Panamera получи дизелов V8 с 3 турбини
Този дизелов мотор дебютира по-рано тази година при спортната версия на новото поколение Audi Q7. Освен него журналистите успяха да тестват и най-мощния бензинов агрегат, който ще се предлага за модела. Това е нов 4,0-литров V8 с 542 к.с.
Новото Porsche Panamera получи дизелов V8 с 3 турбини
Според информациите новият бензинов агрегат е с цели 30% по-икономичен от предишния 4,8-литров туин-турбо V8, с който се предлага Panamera. Това е постигнато благодарение на система за деактивация на цилиндрите, която при всяка удобна възможност изключва 4 от тях.

Тестовите машини са били оборудвани и с нова 8-степенна роботизирана скоростна кутия PDK. Трансмисията също е станала по-ефективна благодарение на намаляване на загубите при триене. Освен това тя по-бързо сменя предавките от предшественика си.
Новото Porsche Panamera получи дизелов V8 с 3 турбини
Представител на Porsche е разкрил пред медиите в ЮАР, че новото поколение на Panamera е преминало по-бързо „Северната дъга” на „Нюрбургринг” от модела Carrera GT. Други подробности обаче не бяха разкрити.
Новото Porsche Panamera получи дизелов V8 с 3 турбини
Освен това е било съобщено, че новата Panamera ще получи системата срещу накланяне в завой от Bentley Bentayga, която всъщност е разработка на Porsche. Тя ще се предлага като опция, като ще може да се съчетава само с пневматично окачване. На свой ред то ще влезе в базовото оборудване на всички версии с турбомотор. Ще се предлага и адаптивно окачване PASM.

Снимки: Autocar
 

Тагове: porsche panamera
0 от 500