IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Хамилтън взе първа победа за сезона във Формула 1

Световният шампион се възползва най-добре от хаоса в Монако

Хамилтън взе първа победа за сезона във Формула 1

Пилотът на Mercedes-AMG – Люис Хамилтън (Вбр), записа първа победа за сезона в първенството на Формула 1. Световният шампион спечели Голямата награда на Монако, като изпревари стартиралия от първа позиция Даниел Рикиардо (Авл, Red Bull), който финишира втори. Трети остана Серхио Перес (Мек, Force-India).
Хамилтън взе първа победа за сезона във Формула 1
Самото състезание стартира с кола за сигурност заради обилния дъжд на пистата. Тя се движеше пред пилотите в продължение на 8 обиколки, а малко след нейното прибиране катастрофира Джолиън Палмър (Вбр, Renault). Това наложи отново автомобилът на организаторите да излезе начело.

Постепенно трасето изсъхна и пилотите влязоха в бокса, за да сменят гумите си, като поставиха такива за полусуха писта. Последва второ влизане в пита, като именно то се оказа фатално за лидера в състезанието Рикиардо. Екипът на Red Bull не беше готов с гуми за сухо, забави се с повече от 10 секунди и така австралиецът се върна на трасето на втора позиция.
Хамилтън взе първа победа за сезона във Формула 1
До края на надпреварата Рикиардо на няколко пъти се опита да изпревари Хамилтън, но не успя. На свой ред Себастиан Фетел (Гер, Ferrari) така и не успя да се доближи до Перес и финишира четвърти. Пети и шести останаха Фернандо Алонсо (Исп, McLaren) и Нико Хюлкенберг (Гер, Force-India).

В първата десетка места намериха още Нико Розберг (Гер, Mercedes-AMG), Карлос Сайнц-младши (Исп, Toro Rosso), Дженсън Бътън (Вбр, McLaren) и Фелипе Маса (Браз, Williams).

В класирането лидер продължава да е Розберг със 108 т., следван от Хамилтън с 82. Трети е Рикиардо с 66, а четвърти Райконен с 61. В първата шестица влизат още Фетел с 60 т. и Макс Верстапен (Хол, Red Bull) с 38.

Следващият старт от първенството е на 12 юни за Голямата награда на Канада.

Снимки: gpupdate
 

0 от 500