IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Какво ще представлява новото Audi A6

Първа подробна информация за следващото поколение на бизнес седана

Какво ще представлява новото Audi A6

В сегмента на луксозните бизнес седани през последните месеци се наблюдава глобално обновяване. На пазара вече е новият Mercedes-Benz E-Class, а в началото на следващата година се очаква и следващата BMW 5-Series. За края на 2017 г. пък е планирана появата на новото Audi A6.
Какво ще представлява новото Audi A6
Изданието Auto Express разкри подробности за новия модел, който трябва да предложи редица нови технически решения, за да продължи да се конкурира успешно с двата си основни конкурента. Някои от тях присъстват в новата Е-Class, а други ще видим и в 5-Series на баварците, но в Инголщат са категорични, че всички те са собствена разработка.

Как ще изглежда седанът


Новото Audi A6 ще получи различна външност от тази на сегашното поколение. Очаква се компанията да промени стратегията си, според която нейните модели си приличат един с друг на външен вид, а се различават по габарити. Това означава, че автомобилът значително ще се отличава от показаното през миналата година А4.
Какво ще представлява новото Audi A6
По-скоро А6 ще се доближава до концептуалния Prologue, който е първият проект на новия главен дизайнер на марката Марк Лохте. Прототипът бе представен през 2014 г., като все още не се е появил в серийно производство. Все пак ще има и някои сходства с А4, най-вече при светлините.

На какво шаси е изграден

Въпреки опитите да бъде отделен от останалите модели на марката, новото А6 ще използва платформата MLB 2 (Evo), която е в основата на Audi A4, Q7, Bentley Bentayga и Volkswagen Phideon (луксозен седан, предлаган само в Китай). Тя ще позволи на седана да отслабне със 100 кг. Гамата двигатели ще бъде обогатена с нов дизел с електрическа турбина, а не се изключва и появата на хибридна версия, която само на електричество ще може да изминава около 51 км.
Какво ще представлява новото Audi A6
Базовите модификации ще получат 6-степенна механична скоростна кутия, а топ вариантите – 6- и 7-степенна роботизирана трансмисия S-Tronic. Най-скъпата версия ще бъде с приставка RS, като ще разчита на V8 TFSI мотор с обем 4,0 литра. Той също бе поставен на концепта Prologue, като развива 605 к.с. и 750 Нм въртящ момент. С роботизирана скоростна кутия RS6 ще ускорява от 0 до 100 км/ч за 3,7 секунди.

Какви допълнителни опции ще получи


Новото Audi A6 ще разполага с адаптивни фарове и с ключ с функции за смартфон, но най-важната новост ще бъде полуавтономно управление. Става дума за система, която в момента се тества при модела А7. При нея електрониката управлява автомобила при скорост до 60 км/ч.
Какво ще представлява новото Audi A6
По-рано от пресслужбата на Audi обясниха, че инженерите на компанията са научили изкуствения интелект да действа като човек. Например, при разминаване с камион компютърът сам ще отдалечава автомобила от съседното превозно средство. При престрояване пък освен че сама ще подава мигач, системата ще започне плавно изнасяне, за да може останалите участници в движението да бъдат напълно наясно с предстоящата маневра. И ако някой от тях се приближи на опасно разстояние, автопилотът сам ще вземе решение дали да ускори или намали скоростта.

Друга новост касае системата за навигация - тя ще може сама да определя маршрута, по който ще премине и ще може да избира такива участъци от пътя, при които автопилотът да може да се използва през по-голяма част от времето за пътуване.

Снимки: AutoExpress

Тагове: audi a6
0 от 500
  • #19
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Дошо до 10 от 10 ( преди 7 години )
    Това е, че не ги карате ами предимно ги ремонтирате и пред познати се хвалите колко яки били Алудитата.
  • #18
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Ауди не можели да достигнат качеството на Мерцедес хахахаха :-)Явно последния Мерцедес, на който сте се качвали е някоя "запазена" 124-ка!Мерцедес отдавна не са еталон за качество и всеки, притежавал Мерцедес от модел W210 насам може да го потвърди!
  • #17
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Честито ! Вече се знае и базовата цена - 39 890 Евро, като базовото оборудване не включва джанти, гуми, врати и прозорци, които се доплащат!
  • #16
    7 rate up comment 5 rate down comment
    doc ( преди 7 години )
    На тия явно са им умрели дизайнерите!
  • #15
    9 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Ново Ауди без фолк певица вътре,не е Ауди
  • #14
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Новото Аиди ( преди 7 години )
    Е четвъртит в ..... ците на Дошовците!!!
  • #13
    12 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Карай си Халудито колега, никой те не спира. Но който разбира, другаде се спира.
  • #12
    18 rate up comment 12 rate down comment
    Изненада ( преди 7 години )
    Новото А6 ще е изцяло ново и ще прилича на последните 4 поколения хахахаха. Ще има още 8 носача и ще се чупи два пъти по бързо. Но пък рекламния бюджет ще е по висок и лапнишараните ще си го купуват и ще си вярват.
  • #11
    13 rate up comment 13 rate down comment
    10 от 10 ( преди 7 години )
    TъпнGera,които никога не са имали,нямат и никога няма да могат да си позволят автомобил от този клас,но са многото компетентни в оценките си.Жалки фЕатаджии,слагайте газ за 5 лв. и не коментирайте неща,които не познавате. Оставете нас " заблудените да си караме куатрото с голям и мощен дизелов двигател и да бъдем нещастни,
  • #10
    14 rate up comment 8 rate down comment
    2втек ( преди 7 години )
    Да очакваме и а9 и а10 с още по-различен дизайн....