IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Honda Jazz се превръща в кросовър

Моделът WR-V на първо време ще се предлага в Китай, Индия и Бразилия

Honda Jazz се превръща в кросовър

Honda е готова с компактен кросовър, който ще бъде представен през есента. Той ще се казва WR-V и ще се разположи под субкомпактния HR-V в моделната гама на марката.
Honda Jazz се превръща в кросовъра WR-V
Бразилското издание QuatroRodas публикува първи снимки и информация за автомобила, който е изграден на базата на хечбека Jazz. Първоначално новият WR-V ще бъде насочен именно към пазара в Бразилия, както и към Индия и Китай. При сериозен интерес моделът може да бъде предложен и в Европа.

Според информациите бъдещият малък SUV на Honda ще се различава от показаните по-рано Renault Kwid и Fiat Mobi, при които е търсена максимално намалена цена. Автомобилът на японците ще разполага с редица асистенти за сигурност, като основният му конкурент ще бъде Nissan Kicks, чиито продажби също ще започнат от най-голямата държава в Южна Америка.

Все пак моделът на Honda няма да се предлага със система за задвижване на четирите колела. Засега е известен само един от моторите на новия WR-V – това е 1,5-литровия бензинов агрегат от Jazz. Той развива 115 к.с., като може да се комбинира с 5-степенна механична скоростна кутия или с вариатор.
Honda Jazz се превръща в кросовъра WR-V
За бъдещия кросовър на японците се знае още, че ще предлага разстоянието от 2600 мм между двете оси – за сравнение при Jazz то е със 70 мм по-малко. Увеличен е и клирънсът, а цялата долна част ще бъде защитена от пластмасови предпазители.

Снимки: QuatroRodas

Тагове: honda jazz honda wr-v
0 от 500