IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Обявиха Toyota Prius за най-икономичната кола

Хибридът показа разход от 4,52 л/100 км, би постижението на Honda Insight от 2000 година

Обявиха Toyota Prius за най-икономичната кола

Новото поколение на Toyota Prius е най-икономичната кола на пазара. Това твърди американското издание Consumer Reports, което от 1936 година насам провежда тестове на автомобили, като дава оценки за качеството, надеждността и представянето им.
Обявиха Toyota Prius за най-икономичната кола
При теста на хибридната Toyota Prius от ново поколение, моделът е показал среден разход на гориво от само 4,52 л/100 км. Това е най-доброто постижение в историята на изданието, като побеждава досегашния рекорд на Honda Insight от 2000 година - 4,61 л/100 км.

Разходът на гориво в градски условия е 5,47 л/100 км, а този на магистрала със скорост 104 км/час - 3,98 л/100 км. Любопитно, но последният показател превъзхожда постиженията на всички тествани от Consumer Reports дизелови автомобили.

От изданието уточняват, че закупуват всеки автомобил, който изпитват. Инсталират му система за прецизно измерване на наличното в резервоара гориво, като провеждат тестовете на различните коли при аналогични условия.
Обявиха Toyota Prius за най-икономичната кола
Новото поколение Toyota Prius бе представено в края на миналата година. Моделът е изграден на новата платформа на японския автомобилен гигант - Toyota New Global Architecture (TNGA), благодарение на което демонстрира както по-ниско потребление на гориво, така и подобрени простор, динамика и ускорение.

Имахме възможността да изпробваме модела преди броени дни. Очаквайте ревюто ни съвсем скоро, като засега ще разкрием единствено, че останахме приятно изненадани.

Припомняме, че новото поколение Toyota Prius се предлага в две версии - хибрид и плъг-ин хибрид. В случая става въпрос за първата, чиито батерии не могат да се зареждат в ел. мрежата.

Снимки: Toyota

0 от 500
  • #36
    14 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 7 години )
    "По-дърводелско и грозно табло от това на снимката по-горе не съм виждал дори и при 15 годишни коли"Е ти пък сега, предния Приус не си ли го виждал? Той е от по скоро...
  • #35
    24 rate up comment 6 rate down comment
    Грознооо та дрънка ( преди 7 години )
    По-дърводелско и грозно табло от това на снимката по-горе не съм виждал дори и при 15 годишни коли, язък за дисплея къде са го сложили, все едно е на каската на Дарт Вейдър! Отвън пък с тия островърхи фарове и срезани калници правят предницата да изглежда ужасно грозна! Ако въпросът е за екология по скоро ще ходя пеша, отколкото да карам това грознилище и да ми се смеят! Но Дошльовците са свикнали да се кефят на жълтурските грозотии и даже един по долу опредея тоя Франкенщайн на колела като кра
  • #34
    20 rate up comment 10 rate down comment
    икономико ( преди 7 години )
    Разправяй ги на някой друг че не гори 6.3 градско.А работата става доста по засукана ако се уточнява и града.Дошеее... пи ли хапченцето.. Изобщо хората с дизели коли не са проблема на света.Айде от утре да спрем дизеловите автобуси и транспортните камиони.И не набутвай взаимовръзката култура-дизел че ставаш смешен.То нищо ново де.
  • #33
    21 rate up comment 8 rate down comment
    none ( преди 7 години )
    Моля ГРАЖДАНИТЕ да прочетат пак какво пише в заглавието на статията, а именно: "Обявиха Toyota Prius за най-икономичната кола", никъде не се споменават екология или технологии. От Payments Reports твърдят че Приус е най-икономичната кола, без най-вероятно да са тествали нито един малолитражен дизел с Евро 6, който при нормално (хайде 80-90 км :) кой кара с толкова?) смесено каране със сигурност се представя поне като Приус и е много по-евтин.
  • #32
    23 rate up comment 4 rate down comment
    нововнос ( преди 7 години )
    Тази новина е долна инсинуация.И малките деца знаят, че най-икономичните са на МеркелВаген с разход от -3 л/100км (минус 3 литра на сто)!!!Рептилите, илюминатите, извънземните и изобщо всички са в конспирация против божествения СоцМеркелВаген!
  • #31
    31 rate up comment 5 rate down comment
    Дошо ( преди 7 години )
    Дизел, дизел, дизел, дизел, дизел........Селяните тука не разбраха, че идеята на Приуса освен да харчи малко е да не изпуска азотни окиси и други фини частици като канцерогенния дизел.Философията на тази кола е свързана с японската традиция за хармония с природата.*** обаче е над тези неща, на него не му пречи да си хвърля фасовете, pvc бутилките и опаковките през прозореца, които ветровете да отнесат насред полето.
  • #30
    26 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Предпочитам стар мерцедес, но луксозен и с хубав двигател пред това нещоЗа Мерцедесите с хубави двигатели всеки е чувал ама никой не ги е виждал.Успех в търсенето!
  • #29
    24 rate up comment 4 rate down comment
    v-1 ( преди 7 години )
    2,0 ТДИ няма как да гори 6,3 в града. По-скоро нещо като 7-8.Има и друго нещо, ако гледате само бордовите компютри има процентна разлика от реалният разход на колата.И да Приуса, няма кой да го бие по разход в града, каквото и да си фантазирате
  • #28
    20 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Ти си смешен! Малолитражката гори повече, когато е бензинова. Дизела не е така. До този с Пежото 508. Това Пежо е за хвърляне, аз с моя дърт Пасат 140 кс при 90 км/ч горя средно около 4,3-4,5/100.
  • #27
    24 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    не ставай смешен! малолитражкитще се карат основно градско, а не извън града. та в града Приус ги размазва с нисък разход. поне 2 л. по-нисък му е разхода. още повече, че е висок клас автомобил и комфорта му е несравним с малките табуртки. на извънградско пак има по-нисък разход,а на магистрала още по-нисък, защото всеки човек, който е карал различни коли знае, че малолитражката при настъпване гори много и никак не е икономична.