IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Renault направи екстремно Clio RS

Хечбекът ще бъде представен по време на старта на Формула 1 в Монако

Renault направи екстремно Clio RS

Спортното подразделение на Renault е готово с екстремна версия на хечбека Clio RS. Машината ще бъде представена по време на предстоящото състезание от шампионата на Формула 1 в Монако, но снимки на автомобила вече се появиха в интернет простарнството.
Renault направи екстремно Clio RS
Ако се съди по изображенията, хот-хечът е получил аеродинамична форма с голямо антикрило и разширени калници. В салона е поставен спортен волан с вграден тахометър.

Засега няма технически детайли за машината, но се очаква тя да запази 1,6-литровия бензинов турбомотор на стандартното RS Clio. При обичайния хот-хеч той развива 200 к.с. и 240 Нм, а при версията Clio RS 220 Trophy – 220 к.с. и 260 Нм. Във втория вариант въртящият момент достига 280 Нм за кратко време при движение на 4-а и 5-а скорост при роботизираната трансмисия EDC.
Renault направи екстремно Clio RS
За новата версия мощността на мотора е увеличена с още 30 к.с. Според други информации обаче екстремното Renault Clio RS е оборудвано с 2,0-литров бензинов турбомотор с 275 к.с., който е комбиниран с механичната скоростна кутия от по-големия Megane RS.
Renault направи екстремно Clio RS
По време на състезанието в Монако през уикенда Renaultsport ще покаже само концептуалния модел, като в случай на положителни отзиви от публиката и медиите ще се пристъпи към производството на серийна версия. Не е ясно обаче дали тя ще се произвежда заедно с Clio RS 220 Trophy или ще заеме неговото място.

Снимки: Autonews

Тагове: renault clio rs
0 от 500