IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Bentley изоставя V8 за сметка на W12

Занапред най-скъпите модели на марката ще бъдат с 12 цилиндрови двигатели

Bentley изоставя V8 за сметка на W12

Bentley ще се откаже от използването на 6,75-литровия туин-турбо V8 двигател, който се поставя на флагмана Mulsanne. Това обяви ръководителят на британската марка Волфганг Дюрхаймер пред Car and Driver.
Bentley се отказа от туин-турбо V8 мотор
По думите на топ мениджъра сегашният 6,75-литров агрегат няма да се появи при следващото поколение на Mulsanne. Шефът на Bentley е категоричен, че новата генерация на флагмана на марката ще бъде оборудвана с W12 двигател, но не пожела да разкрие подробности за него.

Оригиналният мотор Bentley L Series се използва от 57 години. Той дебютира през 1959 г., като тогава е с обем 6,2 литра. Агрегатът има 2 карбуратора, а първите модели, на които е поставен, са Bentley S2 и Rolls-Royce Silver Cloud II.

Впоследствие двигателят е модернизиран на няколко пъти, като от 1983 г. започва да използва и турбокомпресори. В момента моторът е с 6,75 литра обем, като развива 512 к.с. и 1020 Нм въртящ момент. Агрегатът се съчетава с 8-степенен автомат ZF.

Тази комбинация позволява на модификацията Bentley Mulsanne Speed, имаща 537 к.с. и 1100 Нм, да ускорява от 0 до 100 км/ч за 4,9 секунди, както и достигане на максимална скорост от 305 км/ч.

Снимка: Bentley
 

0 от 500
  • #7
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Къде пък сравняваш Ягуар с Бентли? Все едно да сравняваш ЕС-класа с Майбах или 7-*** серия на БМВ с Ролс Ройс. Бентли и Ролс Ройс за коли за кралски особи, лордове и т.н. Е много наши чалка певици си накупиха такива, може би да си повярват, че са със синя кръв, ама не става само с Бентли. Та мисълта ми е че Това че Бентлито като чуеш, че с 500 коня ускорява за 4,9 сек. ще си кажеш абе не е кой знае какво постижение, но това е голяма кола и с много натоварено окачване за супер возия.
  • #6
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Triforce ( преди 7 години )
    Да, Бентли е на Фолксваген. И явно издъхва от конглокенцията. И защо да е 6 литра? Да ползват по-малка кубатура с турбини, компресори... има варианти. Конглокентите как успяха?!А относно големината - Ягуар има 4 литров, редови шестак. Все си мислех, че 3,2 е най-големият редови шестак, но явно съм грешал!Та... възможно е V8 да стане огромен, защо не?!
  • #5
    3 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Да, този мотор е на Рено, от Лагуна.
  • #4
    7 rate up comment 3 rate down comment
    За долния ( преди 7 години )
    ха ха ха, хи хи хи, хо хо хо!!ама все пак не ползвай в едно изречение думите рено и качество, че може да умориш някой от смях!!
  • #3
    4 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Пазят тайна, защото този W12 е най-новото от Рено. Ще го слагат от Меган нагоре. Най-после нещо качествено!
  • #2
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Неук ( преди 7 години )
    Все си мисля, че след раздялата с Ролс Бентли го купиха ФВ. Та техните 8-маци явно не стават и затова минават на 12-так. Пък и при обем от над 6 литра да използваш осмак е малко трудно.
  • #1
    5 rate up comment 8 rate down comment
    Triforce ( преди 7 години )
    V8 моторите на БМВ и Мерцедес са толкова добри, а Бентли се отказва от V8. Явно не могат да се справят...Вече няма да казвам, че най-добрата кола е Бентли... Жалко!