IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW с нов впечатляващ концепт

Машината е посветена на първия сериен турбо-модел на марката

BMW с нов впечатляващ концепт

BMW и през тази година участва в конкурса за дизайн Concorso dʼEleganza Villa dʼEste, който се провежда на езерото Комо в Италия. Този път баварците се включиха в събитието с концептуален модел с името BMW 2002 Hommage.
BMW с нов впечатляващ концепт
Представеният прототип е построен на базата на BMW M2 и е посветен на 50-годишния юбилей на моделите 2-Series на баварския производител. Машината е оформена в стила на спортното BMW 2002 turbo, което е първият сериен модел на марката в Европа с турбодвигател.

На външен вид концептът се отличава от стандартното спортно купе с широките си калници и оригиналния дизайн на предната част, в която има препратки към класическото 2002 turbo. Прототипът е оборудван със задни светодиоди в ретростил, скрити дръжки на вратите, карбонов дифузьор и изпускателна система с 4 тръби.

Каросерията на автомобила е боядисана с специален цвят металик - Space Race Meta, а зад 20-цоловите джанти са поставени златисти спирачни механизми.

Технически детайла за прототипа не се съобщават, като по неофициални данни BMW 2002 Hommage е оборудвано със силовия агрегат на стандартното купе BMW M2. Това е 3,0-литров турбо мотор с 6 цилиндъра, развиващ 370 к.с. и 464 Нм въртящ момент. Предаването е към задните колела.

Снимки: BMW

0 от 500