IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Peugeot 3008 смени поколенията

На първо време кросовърът ще се предлага с избор от 4 мотора

Peugeot 3008 смени поколенията

Peugeot разкри новия си кросовър 3008. Публичната премиера на модела ще се състои на автосалона в Париж през октомври, като веднага след това ще стартират и продажбите му.
Peugeot 3008 смени поколенията
На външен вид автомобилът прилича на концепта Peugeot Quartz, представен през 2014 г. Кросоворът е оборудван с дълъг капак, допълнителна защита на броните, калниците и праговете, с панорамен покрив и увеличен пътен просвет.

Новото Peugeot 3008 е изградено на модулната платформа EMP2, която бе използвана и за хечбека 308. Кросовърът е с удължено междуосие, но салонът, както и преди, е разчетен за петима души.

Моделът разполага и с новото поколение на интериора, наречено i-Cockpit. Основна част от него е 12,3-инчов дисплей с висока резолюция, който изпълнява и ролята на приборен панел. В салона е поставен още един голям дисплей - 8-инчов сензорен, както и аудиосистема Focal.

Водачът също така може да разчита на технологията Mirror Screen (с поддръжка на MirrorLink и Apple Carplay), а също така и на индукционно зареждане на мобилния телефон, 3D-навигация с приложение TomTom Traffic и гласово управление.

Новото Peugeot 3008 разполага и със системата Advanced Grip Control с 5 режима (стандартен, за сняг, за кал, за пясък и ESP off), както и с помощник за движение по наклони – Hill Assist Descent Control (HADC).

Сред другите асистенти за безопасност са система за екстремно спиране Active Safety Brake с функция за контрола на дистанцията Distance Alert, предупреждение при напускане на лентата на движение, автоматично включване и изключване на дългите светлини, мониторинг на „слепите” зони, адаптивен круиз контрол и функция за кръгов видеообзор Visio Park.

На първо време моделът ще се предлага в Европа с избор от 4 двигателя. Базовият е 1,2-литров бензинов със 130 к.с., който може да се комбинира както с 6-степенна механична скоростна кутия, така и с автомат със същия брой предавки. Другият бензинов мотор е 1,6-литров със 165 к.с.

Налице са и два дизела – 1,6 и 2,0 литра, като те са достъпни в няколко варианта на мощност. На-слабият развива 100 к.с., а най-мощният - 180 к.с.

Снимки: Peugeot

Тагове: peugeot 3008
0 от 500
  • #8
    1 rate up comment 6 rate down comment
    заеби ( преди 7 години )
    Найстина ОТВРАТИТЕЛНА кола!!!
  • #7
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    По принцип да ПСА предлагат хибрид на почти всички модели макар и само микро хибрид. Това според мен е и по-добрия вариант вместо да разнасяш тежка батерия и огромен електромотор да имаш само за докато висиш в задръстването. Жалко че замразиха HybridAir-a
  • #6
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Напротив ще се предлага и 4х4 затова и сменят джипката в дакар от 2008 на 3008 4х4 така се води модела. А за хибридната система не знам кое е старо и това е много добро решение дигателя да е на задната ос. От Европейските коли ПСА имат най-голяма хибридна гама
  • #5
    5 rate up comment 8 rate down comment
    Друг анониман ( преди 7 години )
    по-правилното е да кажеш рено кашкай, че техника, конструкция и т.н. всичко е от Нисан (без *** на капака, която си е 100% рено)а Пежо по начало правят по-качествените коли, доколкото може да се каже за нещо мислено във Франция и правено в Африка ...
  • #4
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    ПСА много вдигнаха цените поне за БГ старото 3008 започва от 40к а Каджар-а е 35. За 38 вече може и Нисан Каджар (пардон Кашкай) да си вземеш и съм убеден че Рено/Нисан е с по-добро оборудване а и са по-нови модели.
  • #3
    10 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    2008 е с много добри продажби мисля че ще скочат след фейслифта защото изглежда много добре. А за 3008 наистина е много добре особено предницата.
  • #2
    10 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Въпрос на гледна точка Каптюр и Каджар се продавт по-добре от еквивалентните модели на ПСА.
  • #1
    10 rate up comment 10 rate down comment
    Поне е .. ( преди 7 години )
    доста по-добро от рено!