IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Renault показа новия Grand Scenic

Компактният ван ще се предлага с 5 или 7 места

Renault показа новия Grand Scenic

Renault представи новото поколение на компактния ван Grand Scenic. Моделът ще бъде на пазара по-късно тази година, като ще се предлага във версии с 5 или със 7 места.
Reenault показа новото Grand Scenic
Автомобилът е построен на платформата CMF, като е пораснал на размери в сравнение със своя предшественик. Ванът е получил панорамен покрив, 20-цолови джанти, нови брони и LED светлини, както и двуцветна окраска на каросерията.

Обемът на багажника вече достига цели 718 литра, което е с 40 литра повече от досега. Салонът има нови седалки и различен цифров панел. Налице са два цифрови дисплея и информационно развлекателна система R-Link 2. Компактният ван е оборудван със система, следяща състоянието на водача, с функция за откриване на пешеходците, със система за екстремно спиране и адаптивен круиз-контрол.

Що се отнася до дизайна на екстериора, той е изпълнен в стила на новото поколение Scenic (налично само с 5 места) и също демонстрира заемки от света на кросовърите.

В гамата двигателите влизат 6 дизелови двигателя, чиято мощност варира от 110 до 160 к.с. Има и два бензинови агрегата – 115 и 130 к.с. Скоростните кутии са 6-степенна механична, автомат със същия брой предавки и 7-степенна роботизирана с два съединителя.

Продажбите на модела ще стартират в края на годината, като цените все още не се съобщават. Производството на новото Renault Grand Scenic ще бъде съсредоточено в завода „Жорж Бес” в Трикастен (Франция).

Още по темата:
Новият Scenic идва с 20-инчови джанти като стандарт

Снимки: Renault

 

Тагове: renault grand scenic
0 от 500
  • #12
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Друг анонимен ( преди 7 години )
    И отново се доказа: карането на рено вреди на вашето МЕНТАЛНО здраве! ))
  • #11
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    случва се от време на време една фирма да представи концептуален модел и по някакви причини да забави пускането на пазарния модел. има и случаи когато дори се отказват да доразвият концепцията - заради финанси, защото имат нов директор и той не е харесал концепцията, защото имат нов дизайнер и той иска да развива дизайна в друга насока и други разни причини. не е мой проблем, ако ти е трудно да го разбереш. а и не съм доктор и нямам намерение да те лекувам.
  • #10
    6 rate up comment 3 rate down comment
    none ( преди 7 години )
    Хмм, то е все едно да кажеш че всички авто производители копират Форд, понеже г-н Хенри Форд пръв е направил кола с ляв волан, или че Боинг и Еърбъз копират братята Райт, щото първи са направили самолет ;))). Относно подозренията на някой хора в България за предполагаема връзка между марката автомобил която се шофира и менталното състояние на водача му, ще ги успокоя че няма такава ;))). Единствената цел на "премиум" марките е да помпят егото и да изпразват джобовете на купувачите си ;)))
  • #9
    1 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    мдааа, не ти е лесно и се побъркваш от това. веднъж пишеш за концепция, после за пазарен модел - за теб е невъзможно да ги различиш и сам се оплиташ.КОНЦЕПЦИЯТА е европейска.
  • #8
    5 rate up comment 2 rate down comment
    До долния ( преди 7 години )
    Чети бе главо дебела, просвещавай се!"1984г. - С въвеждането на Dodge Caravan и Plymouth Voyager , Chrysler създава един напълно нов пазарен сегмент, наречен миниван . Този тип автомобили имат способността да превозват седем души и разнообразие от товари."
  • #7
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    що пък свързваш КОНЦЕПЦИЯТА с Крайслер? Личи си, че си се пообъркал нещо. Тази КОНЦЕПЦИЯ тръгва от Европа. Иначе Крайслер са един от големите производители на ванове, но само толкова е приносът им към този род коли.
  • #6
    6 rate up comment 9 rate down comment
    До none-то ( преди 7 години )
    Явно сериозно си се увредил от системно каране на рено! Не става въпрос за дизайн а за КОНЦЕПЦИЯТА миниван, "умнико"!Иначе и в целофан да ти го завият лай.ното си остава лай.но, т.е. рено!
  • #5
    4 rate up comment 9 rate down comment
    Rende ( преди 7 години )
    Предпочитам Citroen C4 Picasso. Това ми прилича на Дачиа.
  • #4
    12 rate up comment 8 rate down comment
    none ( преди 7 години )
    Бу-ха-ха-ха-ха. Коментара за дизайна на Крайслер сериозно ме разсмя. Добре че имат сайт на който може да се направи сравнение как изглеждат автомобилите на Крайслер. Иначе колата изглежда много добре според мен. Рено почти подмени цялата моделна гама и новите им модели изглеждат много добре и са с традиционно здрави двигатели. Лошото е че и цените им понапреднаха, но пак са по-добри в сравнение с конглокенцията. Ако пуснат и по-мощни двигатели ...
  • #3
    7 rate up comment 9 rate down comment
    добре че е Крайслер ( преди 7 години )
    та и тия от рено да копират и развалят оригинала!