IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Тези комбита наистина са бързи

В групата преобладават германските модели

Тези комбита наистина са бързи

Търсите автомобил с голям багажник, с който по най-бързия начин да преминете разстоянието от точка от А до точка Б. В същото време, по една или друга причина, не искате той да е SUV, с каквито се напълни пазара в Европа. Значи ви трябва комби, каквито също има много. Ето кои са някои от най-бързите автомобили от този клас. В групата са включени само европейски модели, които имат явно превъзходство в сегмента.

BMW 535d

Най-бързите комбита на света
Смущава ви дизелът? Забравете – 6-цилиндровият мотор с 300 к.с. ще ви осигури ускорение от 0 до 100 км/ч за 5,4 секунди, така че ако можете да си го позволите, изобщо не се притеснявайте.

Audi A4 3.0 TDI

Най-бързите комбита на света
Отговорът от Инголщад не е толкова мощен и толкова голям. Тук 3,0-литровият мотор е с 240 к.с., но пък той гарантира същите 5,4 секунди за ускорение от 0 до 100 км/ч.

Volkswagen Golf R

Най-бързите комбита на света
Този модел идва от света на хот-хечовете. Оборудван е с 2,0-литров бензинов турбомотор с 300 к.с., работещ в комбинация с DSG-трансмисия. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 5,1 секунди.

BMW 335d xDrive

Най-бързите комбита на света
Помните ли „петицата” в началото. Вземете нейния 6-цилиндров двигател и го поставете на по-малката 3-Series. Добавете към него системата xDrive и ще получите автомобил, който ускорява от 0 до 100 км/ч за по-малко от 5 секунди.

Volvo V60 Polestar
Най-бързите комбита на света
Във Volvo все още не се рашават да пуснат този автомобил в масово производство. При новата версия 6-цилиндровият двигател бе заменен с 4-цилиндров с турбина. Така системата вече осигурява 370 к.с. и ускорение от 0 до 100 км/ч за 4,8 секунди.

Mercedes-AMG CLA 45
Най-бързите комбита на света
Този малък „шутинг-брайк” е един от няколкото модела на Mercedes в тази група. Не е най-вместителният и най-бързият, но пък действително е впачетляващ. Той разчита на 2,0-литров турбомотор с 381 к.с, което позволява достигане на 100 км/ч от място за 4,2 секунди.

Mercedes-AMG E 63 S
Най-бързите комбита на света
Засега новото комби Е-Class все още не е стъпило на пазара, затова залагаме на старото. Багажникът с обем 2000 литра и 5,5-литров V8 двигател с 2 турбини. Мощност от 585 к.с. и ускорение от 0 до 100 км/ч за 4,2 секунди. Доста брутално...

Mercedes-AMG CLS 63 S

Най-бързите комбита на света
Още един представител на марката, чийто параметри са същите като този на предишния. Стилът тук е „шутинг-брейк”, което със сигурност ще се хареса на мнозина.

Mercedes-AMG C 63 S

Най-бързите комбита на света
Последният Mercedes в тази група е и най-новият, който се появи на пазара. Разчита на 4,0-литров V8 битурбо двигател с 510 к.с. Това е напълно достатъчно за ускорение от 0 до 100 км/м за 4,1 секунди

Audi RS6 Performance
Най-бързите комбита на света
Кралят на бързите комбито и както изглежда скоро няма някой да успее да му отнеме тази титлата. Благодарение на своите 605 к.с. позволява ускорение от 0 до 100 км/ч за 3,7 секунди – напълно достатъчно за да вбесите шофьора на стоящото на светофара до вас Lamborghini.

Снимки: Производителите

 

0 от 500
  • #64
    1 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    На FX/QX им завиват и задните гуми за това са си много добре на завои.
  • #63
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Прочети малко ревютата, FX35 е изключително стабилен на завоите. На магистралата взема завоите с 220 230 без да се налага да намаляваш. Наскоро се гонихме с един Мерцедес комби, на правите участъци ме застигаше но на завоите намалява за да не излети.
  • #62
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 7 години )
    Една Панамера комби върши същата работа...:)
  • #61
    4 rate up comment 1 rate down comment
    ЕНЦО ( преди 7 години )
    А , ФЕРАРИ КОМБИ НЕ ПРЕДЛАГАТЕ ЛИ ???? АЗ , ОТКОГА СИ ТЪРСЯ И НЕ МОГА ДА НАМЕРЯ ...
  • #60
    5 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 7 години )
    Хаха, и как няма да усещаш завоите с 200 по магистралите с този *** FX35. От изброените от теб има само широки гуми, останалото е мираж! За аеродинамиката и високия център на тежест въобще и няма смисъл...А печкитее, като горните, та дори и по слаби има да ги гледаш изотзаде...
  • #59
    11 rate up comment 3 rate down comment
    hahah ( преди 7 години )
    Нали..RS6 няма нито широки гуми,нито окачване нито спокойно върви с 200,хаха,боже тийнн...А с това дето си дал за пример некоя семпла печка ще има да я гониш.Поне да беше дал за пример Sebastian Vettel edition FX50.. дори по цени съвпада с групата дето е в статията..еххх децаа...де е Германия де е инфинититу ти де е жена ти хахха а завойте мечтииии...
  • #58
    3 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Бързо, бързи, колко да са бързи. То не се иска само конски сили ами и широки гуми, добро окачване и стабилност на завоите. Че над 200 и завоите на магистралите почват да се усещат. Тука в немско рядко някой ме изпреварва с мойто инфиниту FX35 бензин и то като почне жената да мърмори че карам с 220 и трябва да намаля. Дизелаците на ниска скорост дърпат бързо че им е голям въртящия момент на ниски обороти. Ама на високи скорости умират и стават мудни като мулета. Много ме кефи как умират от яд.
  • #57
    2 rate up comment 5 rate down comment
    Anonymous ( преди 7 години )
    Поръчкова статия! Cadillac cts-v sw!
  • #56
    12 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    много ме кефи това audi, баси якото комби
  • #55
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Smehurko ( преди 7 години )
    Ako iskash shte ti podskaja koi metod koga se izpolzva. Purviq e kato se puskash s po-slaba kola, koqto si siguren che shte pobedish i ne iskash da si tormozish transmisiqta. Vtoriq kogato kolata do teb ima shans da te bie...