IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Суперколата на Ford събра 13 пъти повече поръчки от тиража си

Цената от 400 000 долара не притеснява желаещите да имат новия GT

Суперколата на Ford събра 13 пъти повече поръчки от тиража си

Над 10 800 души са проявили желание да закупят новия Ford GT, което поставя компанията-производител в доста сложна ситуация. Причината е, че американците ще пуснат първоначално едва 500 бройки от модела.
Суперколата на Ford събра 13 пъти повече поръчки от тиража си
От компанията заявиха, че от повече от половината желаещи – 6 506 човека, са оформили напълно документите за покупка на колата и са потвърдили своята платежоспособност. Цената на автомобила надвишава 400 000 щатски долара, като втората партида ще започне да се произвежда едва през 2018 г.

Едно от условията, което Ford е поставил на бъдещите си клиенти, е автомобилът да бъде използван всекидневно, за да може да се вижда по улиците, а не да попадне в частна колекция. Всеки желаещ да купи GT трябваше да изпрати в компанията видео, в което да разкаже за начина си на живот и да покаже другите автомобили, с които разполага.
Суперколата на Ford събра 13 пъти повече поръчки от тиража си
Избраните щастливци ще бъдат определени най-късно до 90 дни след оформянето на поръчката им. Те ще могат да избират между 8 цвята на каросерията, като първите купувачи ще получат своите коли в края на годината.
Суперколата на Ford събра 13 пъти повече поръчки от тиража си
Любопитното е, че от Ford още не са обявили характеристиките на суперколата. По предварителни данни GT разчита на 3,5-литров турбо V6 двигател от семейството EcoBoost, чиято мощност е в порядъка на 630 к.с.

Снимки: Ford

 

Тагове: ford gt
0 от 500
  • #23
    11 rate up comment 0 rate down comment
    v-1 ( преди 7 години )
    Отново повечето коментиращи изобщо не са запознати с историята на Форд ГТ и не знаят, че първият модел на тази кола е икона и с него американцте са спечелили Льо ман 24, четрири поредни пъти и Ферари са изглеждали смешни... Та затова има толкова много поръчки новия модел драги и смехурковци.Аман от лаици, които не са порчели една книга за автомобили и ръсят мозък по форумите...
  • #22
    6 rate up comment 0 rate down comment
    кога ли!? ( преди 7 години )
    някой ще каже: Суперколата на рено,пежо, VW,фиат и т.н. събра 13 пъти повече поръчки от тиража си ?
  • #21
    4 rate up comment 15 rate down comment
    Русия ( преди 7 години )
    Американци и супер кола?смешна е , да не говорим , че се опитва да прилича на Ферари
  • #20
    23 rate up comment 1 rate down comment
    Striker ( преди 7 години )
    Както казаха някои, важно е съотношението тегло/мощност. Иначе по чист показател к.с. не е хиперкар, но ще видим в реално сравнение, нищо не се знае. А на "разбирачите" ще им кажа, че Форд държат второ място във Ф1 по победи с техен двигател, освен това са късали шортите на Ферари в Льо Ман многократно. Четете малко повече книги, използвайте интернет не само за фейсбук и чат:)
  • #19
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Дедо ( преди 7 години )
    Спокойно, във Форд вече са започнали да си разплитат чорапите и се чудят как да се извиняват на клиентите си какви *** им пробутват - доказани от българските велики експерти и то само по картинки.
  • #18
    5 rate up comment 1 rate down comment
    2 ( преди 7 години )
    Предпочитам това пред ферарито. Форда е със сравнително стандартен мотор, а ферарито след стотина обиколки ще ви чака цял отбор механици.
  • #17
    7 rate up comment 14 rate down comment
    Focus ( преди 7 години )
    FORD = Fix Or Repair DailyNuff said
  • #16
    7 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Завницата малко копната от Ферари ама карай, няма да им вързваме кусур. Иначе супер умен ход, пускаме къса серия слагаме на стандартен евтин 3,5-литров турбо V6 двигател от семейството EcoBoost на Форд, малко чип тунинг и го пробутват за 400 хилядарки. Умно!
  • #15
    24 rate up comment 3 rate down comment
    RS1600 ( преди 7 години )
    Това е все едно да кажеш, че Ford няма шанс да победи Ferrari на Льо Ман, защото е масова марка.О, ама това вече се е случвало...Що не вземеш да видиш предния модел GT (от 2004-та) за колко върви в момента? Това, че си твърде ограничен, за да надскочиш мнението си базирано на 20 годишния Ескорт на комшията си е твой проблем и определено не те ласкае...
  • #14
    5 rate up comment 9 rate down comment
    Xexe ( преди 7 години )
    Germaniq e pred kolaps.Nqmat sili gorkite da se borqt dori s Ispaniq i Portugaliq kakvo ostava za drugi!