IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW подобрява и i8

Новата версия на хибрида ще получи увеличени пробег и мощност

BMW подобрява и i8

След като вече подобри практичността на компания модел от бранда BMW i, германската компания се захваща с оптимизирането и флагмана i8. Той ще получи не само по-голяма батерия, но и по-висока мощност.
BMW подобрява и i8
Към момента липсват официални подробности, но авторитетното издание Autocar твърди, че задвижващата система на спортния хибрид ще бъде настроена да генерира 420 к.с., или с близо 60 к.с. повече от сега. Това ще бъде постигнато с увеличаване на мощността както на 1,5-литровия бензинов двигател, така и на електромотора.

Подобрена ще бъде също така трансмисията, като всичко това ще се отрази положително на времето на за ускорение на модела. В момента показателят за спринт от 0 до 100 км/час е 4,4 секунди.

Инженерите на BMW ще използват по-големи батерии за обновения i8. Твърди се, че техният капацитет ще бъде 10 кВтч, което ще увеличи пробега на електрическа енергия.

Подобрения се очакват също така при дизайна и при шасито. Подробностите трябва да бъдат налични по-късно тази година, когато ще бъде представен обновеният BMW i8.

Също през тази година трябва да видим още един представител на екологичния бранд. Това най-вероятно ще бъде открита версия на i8. Припомняме, че плановете предвиждат под тази марка да се продават най-малко 7 модела.

Тагове: bmw i8
0 от 500
  • #9
    14 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Единственото хубаво нещо на тази кола е визията. Изпипали са е добре. За съжаление, всичко останало е посредствено. Направили са опит за спортен електромобил/хибрид, но не им се е получило. Колата не е нито спортна, нито става за ежедневна употреба. Ни рак, ни риба. Цената и е доста напомпена и не отговаря изобщо на това, което предлагат. Много грешна стратегия имат баварците по отношение хай-тек колите.
  • #8
    8 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Ами в мериленд вози добре. Модел S е висок 144см с земен просвет 15,2смИ8 е висока 130см с земен просвет 11,7смЦентъра им на тежеста от земята се различава с около 5 мм. Модел С п90д тежи 2250кг а ай8 1540кг.Модел с ускорява до 60mph за 2,8сек а бмв-то за 4,4сек.Аз карам s60
  • #7
    5 rate up comment 6 rate down comment
    ... ( преди 7 години )
    Е и как е Теслата, доволен ли си , добре ли вози ?!?:D
  • #6
    9 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Защо ми е да пътувам от София до Будапеща като мишок с кола като има самолети?Ай шита има резервоар 42 литра и общия пробег на колата е 500км. Е тесла s 90 го минава само на ток. По лесно ще се зареди бмв-то защото мрежа от бензиностанции за милиарди долари е изграждана над 100 години. От София до Будапеща ми е интересни колко пъти ще пътуваш с и8 за да превозиш 4 възрастни +дете в детско столче и 4 куфара с багаж+ детска количка?
  • #5
    12 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Една грешна концепция, колкото и да е подобряваш си остава грешна. Колкото и да е претоплят тази манджа все тая... Само с ползване на технологиите на Тойота не става. Трябват и други неща, за да стане един завършен продукт, който да се приеме добре от пазара. За пореден път немците доказват, че не са дорасли за високи технологии, дори и да са им дадени наготово. Ако ти трябва добър спортен луксозен електромобил има Тесла, а ако ти трябва хибрид има Лексус и Инфинити. БМВ-дизел с много турбини.
  • #4
    16 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Я тръгни с Тесла от София до Будапеща...или на разходка от Германия за Италия. Ел.колите са бъдещето но още нямат изградена мрежа затова засега хибрид. Общо взето хибриди ще има в бъдеще заради големия пробег.
  • #3
    22 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Това пластмасовото е нито спортна нито еко кола. Какво технологично има в нея? Тази лагерница ако се блъсне в Тесла Модел S предната и задната броня на ай шита ще станат едно цяло, докато Тесла вътре ще е невредима. Модел S дори е по евтин от ай шита. Много са забавни тези иначе така умни 100 годишни производители на коли които си купуват Тесла за да я разучават въпреки че патентите им са поднеси на тепсия като за тЪпички.
  • #2
    20 rate up comment 5 rate down comment
    даа ( преди 7 години )
    Колата на Тесла е с 500км пробег , а БМВ i8 със 130км.Германците ще имат доста работа...
  • #1
    11 rate up comment 16 rate down comment
    Хомър ( преди 7 години )
    ..патетично прагматични..понеже има 2 източника на енергия. Давания за пример тролей Теслъ, после му викаме репатрака ,нали . А на кой му трябват дръпки на всеки светофар за 3 сек..най голямата гордост на тролея ?То живота е само газ по светофарите..тъпотия до немай къде.