IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Маркионе е новият директор на Ferrari

Досегашният изпълнителен шеф Амедео Фелиса излиза в пенсия

Маркионе е новият директор на Ferrari

Шефът на алианса Fiat Chrysler Automobiles (FCA) Серджо Маркионе е новият изпълнителен директор на компанията Ferrari, съобщи агенция AP. На поста той заменя Амедео Фелиса, който излиза в пенсия.
Маркионе е новият директор на Ferrari
Според медиите в Италия и САЩ Маркионе поема длъжността в много благоприятен момент. През първото тримесечие на годината концернът е записал увеличение на печалбата с 19%, като общата сума е 78 млн. евро. За същия период през 2015 г. резултатът е бил 65 млн. евро.

Самият Маркионе заема редица високи постове. Освен шеф на FCA и Ferrari той е председател на Борда на директорите на компанията CNH Industrial, която се отдели от Fiat още през 2011 г. за да произвежда пикапи и трактори.

Също така италианецът е вицепрезидент на холдинга на семейство Аниели – Exor Spa, който контролира FCA. Маркионе оглавява и съвета на директорите на швейцарската компания DGS SA и е директор в компанията за цигари Philip Morris.

Назначаването на Маркионе за шеф на Ferrari е част от плановете, които предвиждат пускането на 10% от акциите на производителя на спортни коли на борсата.

Снимка: Ройтерс

Тагове: fca
0 от 500