IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Електрическо Ferrari с трансмисия Porsche

Развива 415 к.с., базирано е на модела 308 GTS от 1978 г. (Видео)

Електрическо Ferrari с трансмисия Porsche

Автомобилът на снимките може и да изглежда като Ferrari 308 GTS от 1978 г. Но реално е електрически автомобил, който използва само архитектурата на италианската спортна машина. Дело е на базираната в Сан Диего компания Electric GT, която е специализирана в модифицирането на конвенционални автомобили в електрически.
Електрическо Ferrari с трансмисия Porsche
Автомобилът носи името 308 GTE, като буквата "Е" означава наличието на електрически двигател. Моделът е изграден на базата на оригинално Ferrari 308 GTS, което е било почти напълно унищожено след пожар в двигателния отсек.

Това е бил идеалният донор за инженерите на Electric GT, които се нуждаели единствено от здраво купе. Причината е, че оригиналният 2,9-литров V8 двигател с 240 к.с. и неговата периферия не са необходими за проекта, който залага на изцяло електрическо задвижване.
Електрическо Ferrari с трансмисия Porsche
Донорът

Новият агрегат използва три електромотора AC­51, произведени от Hi Performance Electric Vehicle Systems (HPEVS). Общата им мощност е 415 к.с., или почти два пъти повече от оригиналната бензинова кола. Те са поставени в средата на шасито и задвижват задните колела.

Използваната батерия е с капацитет от 30 кВтч, като предоставя пробег от около 160 км. според американските стандарти. На по-късен етап ще се появи и версия с 60 кВтч.
Електрическо Ferrari с трансмисия Porsche
Друга любопитна подробност при електрическото 308 GTE е трансмисията. Тя не е дело нито на Ferrari, нито на Electric GT. Заета е от Porsche, тъй като въпросният компонент - ръчна кутия с 5 степни (G50), се справя отлично с по-високия въртящ момент на електрическия агрегат, споделят създаделите на машината.

За възстановяването на колата от пожара са използвани само оригинални части, посочват от
Electric GT. Към момента обаче цената на първото електрическо Ferrari не е известна.



Снимки: Electric GT

0 от 500