IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

PSA Peugeot Citroen прави пикап

Машината ще използва базата на Toyota Hilux

PSA Peugeot Citroen прави пикап

PSA Peugeot Citroen правят пикап
Снимка: Toyota

Стратегическият план за развитие "Push to Pass" на PSA Peugeot Citroen е вече в действие, като предвижда пускането на пълна гама от нови модели. Сред тях ще има и пикап, който ще използва базата на Toyota Hilux.

Според информацията на Parkers, за която изданието твърди, че е официална, конструирането на пикапа на PSA Peugeot Citroen е вече стартирало. Той трябва да се появи през идните няколко години, като вероятно ще се предлага глобално.

Подобен ход отстрана на PSA е напълно логичен, тъй като японският гигант Toyota и френският концерн си партнират за конструирането и производството на лекотоварни модели. Най-пресният пример са бусовете Toyota Proace, Citroen Jumpy и Peugeot Expert, които използват общи части.

Планът "Push to Pass" бе обявен преди около месец. Той предвижда растеж на приходите от 10% до 2018 г., концентрирайки се върху пускането на не по-малко от 26 леки и лекотоварни нови модела.

Повече подробности вижте ТУК
 

Тагове: toyota hilux
0 от 500
  • #3
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Кое станало японско като всичките модели които си партнират се правят в завод на ПСА ярис и той се прави освен в англия и в завод на ПСА. А едновремено пежо като се махна от льо ман и тойота влезе отбора на пежо просто бе прекръстен на тойота. Но какво от е лошо да си патрнира защо трябва да откриват топлата вода на ново като има добра база само една нова визия.
  • #2
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Гост ( преди 7 години )
    Тези с Мицубиши са си чисти Мицубишита, минивановете и малките модели са си Пежа, които Тойота използва
  • #1
    10 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    С1 и 107 също са разработвани с тойота (Айго).То направо японска стана компанията като сложиш че и Кросовърите са с Мицубиши правени