IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новото Volvo S60 ще получи и 3-цилиндров мотор

Седанът ще ползва платформата на XC90 и ще порасне на размери

Новото Volvo S60 ще получи и 3-цилиндров мотор

Volvo ще оборудва най-достъпните версии на следващото поколение на седана си S60 с 3-цилиндрови двигатели. Това съобщава френското издание L’Automobile, което показа и свое виждане за това как ще изглежда моделът.
Новото Volvo S60 ще получи и 3-цилиндров мотор
Очаква се седанът да бъде представен през 2018 г. Той ще бъде изграден на платформата SPA, която бе използвана за новите XC90 и S90. Тя ще позволи на модела да порасне на размери, като дължината му ще се увеличи от сегашните 4630 на 4700 мм.

Дизайнът на Volvo S60 ще бъде изцяло в стила на XC90, S90 и V90. Интериорът на новия седан също ще бъде заимстван от тези модели, като на централната конзола ще бъде поставен голям тъчскрийн.

Компанията обмисля и вариант за пускането на спортна модификация, като в момента тества версия на сегашното поколение на S60, оборудвана с 2,0-литров мотор с 450 к.с. Агрегатът е с 3 турбини, като едната е електрическа. Новият мотор със сигурност ще бъде използван на модели на Volvo, но засега няма яснота кога ще стане това.

Снимка: L’Automobile

Тагове: volvo s60
0 от 500
  • #3
    4 rate up comment 1 rate down comment
    abc ( преди 7 години )
    Ако при един и същ обем на мотора производителите го направят с по-малко цилиндри.... Това е изгодно само на самите производители, защото имат по-малко разходи за чаркове. А че 3 цилиндров мотор звучи и се държи по-зле от еквивалентен 4 цилиндров(или с по-голям брой цилиндри)... това производителите не ги интересува, интересува ги по-голямата печалба.
  • #2
    8 rate up comment 2 rate down comment
    Triforce ( преди 7 години )
    Едно време някоя от марките имаше мотор 1.6, 6 цилиндров. Да направят такъв! И да му сложат един електромотор за потегляне, става хибрид и работата спи. 1,6 литров бензинов мотор на магистралата с 8 скоростна кутия ще може да държи 170 км.ч, което е достатъчно.Какво го мислят, какво експериментират. БМВ и те с 3 цилиндъра...Спрете се бе хора!!
  • #1
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Може и *** дали да монтират и ще бъде и по-екологичен.