IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Британци разкриха новото BMW X3

Кросовърът ще получи дизеловите двигатели на 7-Series

Британци разкриха новото BMW X3

Британското издание Auto Express преди време показа свое виждане за това как най-вероятно ще изглежда Audi Q2 и почти позна. След това медията представи свое виждане за новата генерация на Audi Q5, а сега дойде ред и на следващото поколение на BMW X3.
Британци разкрива новото BMW X3
Както и досега, британците не разкриват своите източници, но е известно, че за основа на предполагаемите изображения се ползват снимки на тестови прототипи на модела. Към тях са добавени и елементи от екстериора на новите поколения на BMW X1 и X5.

Изданието разкрива и доста интересни технически подробности за модела. Кросовърът ще премине на новото модулно шаси на марката, дебютирало на седана 7-Series и това ще увеличи дължината му до 4657 мм. Благодарение на новата платформа обаче теглото ще бъде намалено с около 100 кг. и базовата версия ще тежи 1,7 тона. Най-тежката модификация – хибридната, ще достигне близо 2 тона.

От 7-Series ще бъдат заимствани и част от двигателите. Версията xDrive 30d ще получи 3,0-литровия мотор с 6 цилиндъра B57 от седана 730d. Той развива 265 к.с. и 620 Нм. По-мощният вариант – xDrive 35d, ще разчита на агрегата от 740d, който предлага 320 к.с. и 680 Нм.

Предвижда се и модификация с 2,0-литров дизел, както и M-версия. Последната ще бъде оборудвана с 6-цилиндровия би-турбо двигател от M3/M4, развиващ над 400 к.с. Тази версия ще бъде със 7-степенен автомат, а за останалите се предвижда 8-степенен.

Снимка: Auto Express

Тагове: bmw x3
0 от 500