IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla пуска още по-достъпен модел

Автомобилът ще се появи на пазара през 2018 г.

Tesla пуска още по-достъпен модел

Tesla Motors разработва нов електромобил, който ще бъде с по-малки размери и съответно с по-ниска цена от Model 3. Това съобщи шефът на американския производител Илон Мъск пред изданието Auto Express.
Tesla пуска още по-достъпен модел
„Длъжни сме да направим нашите автомобили още по-достъпни за хората. Сега Model 3 могат да си го позволят едва половината от потенциалните потребители. Целта ни е да пуснем нов продукт, който да позволи на всеки желаещ да си купи наш автомобил”, обясни Мъск.

Новият електромобил ще носи името Model 4, като ще ползва по-голяма част от компонентите на показания през април тази година Model 3. С едно зареждане машината изминава около 340 км, но предстои появата на и на версия с по-големи батерии – 80 кВт/ч, която ще може да изминава до 480 км/ч.

Базовата версия на седана ще може да ускорява от 0 до 100 км/ч за около 6 секунди. Засега няма яснота колко ще струва бъдещият Model 4. Версията на Model 3 със стандартно оборудване бе оценена на 35 000 щатски долара, като за нея компания получи над 325 000 поръчки от цял свят.

Снимка: Tesla
 

Тагове: tesla motors model 3
0 от 500
  • #4
    12 rate up comment 6 rate down comment
    Striker ( преди 7 години )
    На тези още малко ще полетят колите, а ВАГен се чудят как да си покрият нафтовите изпарения...Все едно гледам Апл срещу останалите през 2007.
  • #3
    6 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Американците от Тесла най-накрая откриха Америка. Еми аз от кога го повтарям това. С по 10000 продажби на скъпата Тесла, нито ще избият огромните си разходи, нито ще върнат огромните си кредити, направо им се чудех как оцеляват. Време беше да залеят пазара и цените да паднат, за да станат достъпни. Печели се не от цена а от продажби, повече продажби, повече пари, японските производители спукаха парите не толкова от продажби а от сервиз.Продават милиони и после 10-20 години цоцат от кола.
  • #2
    21 rate up comment 0 rate down comment
    младен ( преди 7 години )
    Тия ще изкъртят пазара. Евалата.
  • #1
    27 rate up comment 0 rate down comment
    Ти да видиш ( преди 7 години )
    ..." която ще може да изминава до 480 км/ч."Леле...!