IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lada работи над ново поколение Niva

Моделът ще бъде в стила на всъдеходния хечбек Xray

Lada работи над ново поколение Niva

Най-големият руски автопроизводител АвтоВАЗ e започнал работа върху ново поколение на всъдехода Lada 4x4, известен още и като Niva. Това съобщава изданието Masscars, като се позовава на свои източници в компанията.
АвтоВАЗ работи над ново поколение на Lada Niva
Според информациите новият модел ще бъде оформен в стила на всъдеходния хечбек Lada Xray, като първоначално се предвижда пускането на модификация с 5 врати. В зависимост от реакциите на публиката ще бъде решено дали да бъде предложена и версия с 3 врати.

Предвижда се новото поколение на Lada 4x4 да излезе в началото на 2018 г. Моделът ще бъде от сегмент С, като ще използва платформата на Chevrolet Niva. Базовата версия на всъдехода ще получи 1,8-литров атмосферен мотор със 122 к.с.

В компанията също така са взели решение да възобновят работата върху проекта за създаване на кросовър Lada Xray Cross, който бе замразен от предишния шеф на АвтоВАЗ – Бо Андерсон. Неговият наследник Никола Мор обаче е решен да завърши автомобила, който ще заеме мястото на комбито с повишена проходимост Lada Vesta Cross в гамата на марката.

Единствената въпросителна пред инженерите от АвтоВАЗ е каква система за задвижване на четирите колела да използват за модела. Единият вариант е трансмисия на компанията Renault, а вторият е изцяло собствена разработка.

Снимка: АвтоВАЗ
 

Тагове: lada niva lada xray
0 от 500