IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Hyndai ще пусне електрически SUV

Моделът ще изминава 320 км с едно зареждане

Hyndai ще пусне електрически SUV

През 2018 г. компанията Hyundai ще пусне изцяло електрически кросовър, съобщава корейското издание The Korean Herald, като се позовава на свои източници.
Hyndai ще пусне електрически кросовър
Разработката на модела вече е стартирала в научно-изследователския център на Hyundai в Намянг. Предвижда се с едно зареждане на батериите кросовърът да изминава около 320 км/ч. Това е два пъти повече от пробега на електрическата модификация на модела Ioniq, която все още не е представена.

Премиерата на седана Ioniq, готвен за конкурент на Toyota Prius, се състоя по-рано тази година. Засега е готова само хибридната версия на модела, в чийто агрегат влизат атмосферен бензинов двигател с обем 1,6 литра, електромотор с капацитет 43,5 кВт/ч, комплект литиево-полимерни батерии и 6-степенна роботизирана скоростна кутия с 2 съединителя.

Със същия агрегат разполага и хибридният кросовър Kia Niro, който бе показан през февруари в Чикаго. Именно огромният интерес към този модел провокира Hyundai за създаването на електрически SUV.

Вече е известно, че през 2017 г. корейците ще пуснат на пазара и кросовър, задвижван с водородни клетки. Той ще замени сегашния ix35 Fuel Cell.

Снимка: Hyundai
 

Тагове: hyundai ioniq
0 от 500