IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Богатите също страдат на пътя

Колекционерски Packard De Luxe и мощно Lamborghini Murcielago пострадаха при катастрофи

Богатите също страдат на пътя

Американското издание Wrecked Exotics продължава с ежеседмичната си сводка на инциденти на пътя, при които сериозно са пострадали редки и доста скъпи и мощни автомобили.
Богатите също страдат на пътя
Този път сред тях попада и Packard De Luxe Eight Sedan – машина, която може да се види на изложба, но не и на пътя. Нейният собственик решил да се поразходи в околностите на град Цуг (Швейцария), където се е сблъскал с Kia.

Според очевидци на инцидента виновник е именно собственикът на американската машина, оборудвана с двигател с мощност 110 к.с. Една от гумите на Packard-а се е спукала и големият седан е започнал да криволичи по пътя, като в крайна сметка е уцелил идващата насреща Kia. За щастие всички участници в катастрофата са се отървали без наранявания.
Богатите също страдат на пътя
Не така обаче седят нещата със следващия инцидент, при който собственик на Lamborghini Murcielago (мощност 580 к.с. и максимална скорост 330 км/ч) решава да се състезава с Dodge Viper. Мястото е път в графство Съри, Великобритания, а резултатът е излитане в канавката. Шофьорът е жив и след няколко дни в болница е изписан. Но пък ще остане без книжка, а и колата му е напълно унищожена.
Богатите също страдат на пътя
С никой не се е надпреварвал водача на Ferrari 458 Italia (мощност 570 к.с. и максимална скорост 325 км/ч), който по неизвестни причини влиза в насрещното движение на китайска магистрала. Следва сблъсък, при който италианската суперкола е пострадала сериозно. А самият „герой” е напуснал мястото на инцидента със скъпа лимузина, която е дошла да го прибере.
Богатите също страдат на пътя
Друг китаец с постоянно жителство в Канада решил да изпробва колата на баща си - Mercedes-Benz C63 AMG (мощност 510 к.с. и максимална скорост 250 км/ч). На всичко отгоре 19-годишният младеж качил свой приятел, с когото се разходили в околностите на Ванкувър.
Богатите също страдат на пътя
При скорост от 250 км/ч шофьорът е загубил контрол над автомобила и е излетял от пътя. За щастие суперколата не се е запалила, но на спасителните екипи им е трябвало около час да извадят двамата младежи от автомобила. Цяло чудо е, че и двамата не са пострадали сериозно, като дори не се е наложило да бъдат откарани в болница.

Снимки: Wrecked Exotics

0 от 500