IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi, Porsche, Mercedes, Volkswagen и Opel прибират в сервизите 630 хил. коли

Мярката е доброволна, свързана е с вредните емисии

Audi, Porsche, Mercedes, Volkswagen и Opel прибират в сервизите 630 хил. коли

Германските автомобилни производители Audi, Porsche, Mercedes, Volkswagen и Opel ще трябва да върнат в сервизите си общо 630 хил. автомобила, предава Ройтерс, позовавайки се на данни от представители на федералното правителство.
Audi, Porsche, Mercedes, Volkswagen и Opel прибират в сервизите 630 хил. коли
Снимка: Ройтерс

Германските производители са решили да изтеглят превозните средства като доброволна мярка след разследването, започнало срещу Volkswagen, в хода на което са били взети проби от емисиите, излъчени от всички модели автомобили по пътищата на Германия през последните месеци.

Нито Volkswagen, чиито марки включват VW, Audi и Porsche, нито Opel, която е дъщерна компания на американския концерн General Motors, са били открити за коментар. Говорител на Daimler, собственик на марката Mercedes-Benz, отказва да коментира „спекулации”, както сам нарече съобщенията в пресата.

По-късно днес се очаква германското Министерство на транспорта да обяви резултатите от тестовете.

Според информация на списание Der Spiegel автомобилният поддоставчик Bosch е снабдявал не само VW със забранена технология за спиране на изхвърлянето на газове в определени случаи (например при тестова ситуация в лаборатории). В САЩ вече има обвинителен акт за предполагаемо съучастие по случая VW.

Световният скандал със софтуер, намаляващ показанията за замърсяващите емисии на дизелови автомобили, избухна през септември миналата година и засегна силно мастодонта с 12 марки - от Audi до Seat, минавайки през луксозния Porsche.

През октомври американската Федерална комисия по търговия (FTC) започна разследване по случая. Късно в четвъртък, броени часове преди края на срока, който бе дал съдията в САЩ за извънсъдебно споразумение, Volkswagen (VW) се съгласи да поправи или да изкупи обратно приблизително 500 хил. дизелови автомобила в САЩ, оборудвани със софтуера за манипулиране на вредните емисии.

Още икономически новини с автомобилна тематика четете в Investor.bg

0 от 500
  • #17
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Защото го подготвят за нов внос в страната на инжинерната мисъл изобретила как 30 годишна кошница може да достигне 50 годишна възраст и да е на 120000/130000 км
  • #16
    4 rate up comment 1 rate down comment
    W ( преди 7 години )
    Защо ли автомобила от снимката е отново в сервиза?
  • #15
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Естествено, че не са. Тогава се съмняваха в БМВ, никога не е било официално и никога не е било доказано и никога не са ги глобявали и правили сервизни акции. Просто заради VW провериха и другите, но нищо не излезе. Дори не е само з БМВ.
  • #14
    18 rate up comment 11 rate down comment
    хАмериканец ( преди 7 години )
    Те, иначе, американските кошници дето по 17/100 харчат, са едни екологичниии!!Нали се сещаш, че става въпрос за пари,.. за много пари!!
  • #13
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Peace ( преди 7 години )
    Saita autoevolution.com e perfekten ! Blagodarnost!
  • #12
    10 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 7 години )
    Хаха, най-чистият дизел е на ФВ. Интересно четиво. Само 7 от 62 коли покриват новият стандарт от 2017г, като 6 са с мотор на ФВhttp://***.autoevolution.com/news/vw-diesel-cars-found-to-be-among-the-cleanest-following-an-independent-test-106799.html
  • #11
    1 rate up comment 4 rate down comment
    Peace ( преди 7 години )
    Komentar kato tozi sa aktualni i neobhodimi . Pozdrav!
  • #10
    5 rate up comment 1 rate down comment
    chavv ( преди 7 години )
    Оказва се че европейските производители просто под определена температура на въздуха спират да впръскват урея за неутрализиране на вредните емисии на дизелите.Например Мерцедес го правели при под +10 по Целзий, Опел при 17гр ...http://***.autoevolution.com/news/630000-diesel-cars-of-german-origin-to-be-recalled-in-europe-more-to-follow-106820.html
  • #9
    16 rate up comment 6 rate down comment
    ха-ха ( преди 7 години )
    Нещо префалените германски печки пак изпушиха. Ха-ха-ха-ха
  • #8
    14 rate up comment 2 rate down comment
    Delux ( преди 7 години )
    Ето за коментара къде по ауспусите на дизеловите БМВ-та нямало сажди. Нали БМВ-ве не лъжат я вижте:http://***.capital.bg/biznes/kompanii/2015/09/24/2615665_testovete_za_vredni_emisii_sa_bili_manipulirani_i_v/