IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Дигитален салон за новото Peugeot 3008

Миниванът вече ще представлява кросовър

Дигитален салон за новото Peugeot 3008

Дигитален салон за новото Peugeot 3008
Новото поколение на Peugeot 3008 ще разполага с напълно дигитални уреди в салона, става ясно от първите официални снимки на модела.

От кадрите се виждат два основни дисплея. Единият отговаря за функциите на инфо-развлекателната система, като заменя и повечето физически бутони в салона - тези за управлението на климатика, на аудиосистема и т.н. Подобна технология Peugeot използва в редица свои модели, включително новото семейство 308.

По-любопитният втори дисплей е поставен на мястото на обичайните аналогови уреди, като представя данните на скоростомера, оборотомера, нивото на гориво и др. Той може да бъде конфигуриран да представя също така указанията на навигацията, както и да променя дизайна си в зависимост от избрания режим на управление.

Подобна технология, позната от по-горния сегмент автомобили, Peugeot показа с концепцията Quartz, демонстрирана за първи път в Париж през 2014 година.

Самото оформление на уредите при новия 3008 е типично за новите модели на Peugeot. Заложено е на малък волан, като уредите са поставени над него. Новост е централната конзола, която е ориентирана към шофьора и разполага с амбиентно осветление.
Дигитален салон за новото Peugeot 3008
Другата голяма промяна при 3008 ще бъде екстериорът. Засега той остава загадка, но вече бе обявено, че новото поколение ще представлява кросовър. Настоящият модел е типичен миниван. Това е повече от логичен ход, тъй като сегментът на кросовърите расте с бързи темпове, докато при този на минивановете се забелязва точно обратната тенденция.

Автомобилът ще бъде изграден на платформата EMP2, като ще се предлага във версии с предно или 4х4 задвижване. Агрегатите ще бъдат с турбо и намален обем, като за дизел-електрическата хибридна версия HYbrid4 се твърди, че ще бъде свалена от гамата.

Всички подробности за новото поколение Peugeot 3008 ще станат ясни тази есен, когато ще се състои премиерата на модела.

Снимки: Peugeot

Тагове: peugeot 3008
0 от 500