IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Fiat-Chrysler замисля конкурент на Tesla Model 3

Електромобилът трябва да бъде конструиран само за 12 месеца

Fiat-Chrysler замисля конкурент на Tesla Model 3

Концернът Fiat Chrysler Automobiles (FCA) обмисля пускането на конкурент на Tesla Model 3. Електромобилът трябва да бъде готов 12 месеца, след като проектът бъде одобрен, заяви шефът на концерна Серджо Маркионе, цитиран от Automotive News Europe.
Fiat-Chrysler замисля конкурент на Tesla Model 3
Компанията Tesla Motors представи най-достъпния си модел по-рано този месец, като оттогава е получила над 400 000 предварителни заявки. По време на ежегодната среща на акционерите във FCA в Амстердам Маркионе заяви, че е силно скептичен за бъдещето на този модел.

„Според мен е невъзможно подобен автомобил да се произведе, да се достави на клиента и да се реализира печалба при цена от 35 000 долара, но нека да видим какво ще се получи”, коментира Маркионе.

Босът на FCA бе категоричен, че ако проектът на Илон Мъск се окаже успешен, той самият е готов веднага да прекопира формулата, по която е създаден Model 3 и да пусне подобен електромобил на пазара.

„По-добре е да закъснееш с подобен проект, отколкото да избързаш и после горчиво да съжаляваш”, коментира Маркионе. И обясни скептицизма си с продавания в някои американски щати Fiat 500е, от който концернът губи 14 000 долара от всеки реализиран на пазара автомобил.

Снимка: Tesla Motors

Тагове: fca
0 от 500
  • #12
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Италианците имат най-добрите инженери в света и ако ги впрегнат в тази насока без съмнение ще направят супер модел. А за 500е - това е автомобил, който е направен с цен да снижава допълнително средните стойности на вредните емисии на концерна. Ако си мислите, че някой му е обърнал кой знае колко внимание. А и е на много години вече.То и Leaf е с 180 км пробег ама се продава доста добре вече редица години.Както пише в статията просто действат по консервативно в момента и чакат развитие на пазара
  • #11
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Fiat като се цели към електрички първо може да пробва копирането на модел от BYD, те и GM тази година пускат ел.коли с пробег 300км за под 40000$ така че има откъде да копира.Явно неще сега да прави подобна, ама му знае устата за след 2 години.
  • #10
    5 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Бива ли този Маркионе да е такъв неадекватник. Губели от Фиат 500е. Ами губите защото сте некадърни в правенето на автомобили. Не виждам да има опашки пред дилърите на фиат за 500е, защо ли?
  • #9
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Според Маркионе не било възможно да се реализира печалба при цена от $35000. Като неможе остави на тези, които могат пък ти продължавай с да правиш еднодневките си и скоро ще ти се види края.
  • #8
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Неще щото знае че не може да постигне подобни резултати на близка цена.
  • #7
    9 rate up comment 0 rate down comment
    пена ( преди 7 години )
    Фиат имат богата история със конструиране на коли за 12 месеца. Съответно със всичките последствия по отношение на качество и надеждност.А ето и оригиналната статия от която са преписали автотрагедия. В нея смешното шефче на Фиат просто казва, че биха могли да направят електричка за 12 месеца но не искат... : http://insideevs.com/fiat-ceo-we-can-make-a-better-tesla-model-3-rival-in-12-months-but-we-dont-want-to/
  • #6
    11 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Много странно ще като някой като говори за ел.коли ще пък все към Тесла се целят.Защо не се насочват към GM или към някой от другите големи автопроизводители?
  • #5
    3 rate up comment 9 rate down comment
    RRE S3 ( преди 7 години )
    sulio i pulio 6te izkarva konkurent na Tesla,no za da stane triabvat ne samo investicii no i imidj,koito FIAT Toyota Honda Nisan NIAMAT
  • #4
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Мале, малееее,....
  • #3
    9 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    голям смях са тия. "той самият е готов веднага да прекопира формулата" за 12 месеца. Ей тия хора не мислят че най важно е цаната на батериите. Кой ще им произведе и продаде толкова евтино ако не те самите?Това не става лесно!!!