IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi и Skoda също записаха рекордни продажби

Двете компании подобриха показателите си както за март, така и за първите 3 месеца от годината

Audi и Skoda също записаха рекордни продажби

Две от компаниите, принадлежащи на концерна Volkswagen Group – Audi и Skoda, записаха рекордни продажби както за месец март, така и за първото тримесечие от годината.
Audi и Skoda също записаха рекордни продажби
За март Audi успя да продаде 186 100 автомобила, което е увеличение с 4,6% в сравнение с резултата от същия месец 2015 г. Общо за тримесечието резултатът на марката е 455 750 единици, като това е с 4% повече.

От компанията разкриват, че най-търсеният модел е новото поколение Audi A4, което записва ръст от 14,6%. Същевременно увеличението на търсенето при кросовъра Q7 (на снимката горе) е с цели 93,1%, като за 3 месеца от него са продадени 9600 бройки.

При Skoda резултатът за март е 106 300 единици, което е увеличение с 4,2%. За първите три месеца от годината чехите са продали 276 600 нови автомобила, като това е с 4,3% повече от миналата година.
Audi и Skoda също записаха рекордни продажби
Най-сериозно е търсенето на Fabia (на снимката), Superb и Yeti на пазарите в Китай и Европа. При Fabia ръстът е 79,3% за март и общо 68,9% за трите месеца до 32 200 бройки. Superb отчита 20 500 продажби (+21,6%) за март и общо 49 500 (+28,5%) за тримесечието.

Кросовърът Yeti също се представя на ниво – 10 600 бройки през март (+14,6%) и 26 900 (+16,9%) за трите месеца.

Снимки: Audi, Skoda

0 от 500
  • #11
    10 rate up comment 8 rate down comment
    Житиарг ( преди 7 години )
    Някой гледа ли ГТ3 сьстезанието Италия в неделя??? Как Р8 затвори с две (2)обиколки Нисан Нисмо аииооуууу.... Великите Ауди....хохо получих орга..... Аииооуууу
  • #10
    12 rate up comment 5 rate down comment
    Audi Power ( преди 7 години )
    Умрях от кеф Неделя Ауди като би с две обиколки Нисан Нисмо аииооуууу!!!!Р8 ГТ 3 аииооуууу... Да живее GT3 series....
  • #9
    5 rate up comment 8 rate down comment
    Хехе ( преди 7 години )
    Да прав си немските бокл.ци най-вероятно послеъгват!
  • #8
    7 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Половината продажби в европа са им вътрешни в концерна и на други дилари. Изтупаха ги пред медиите преди време как си завишават данните за продажбите. Абе всичко е фалш при тия.
  • #7
    4 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Логиката на световната икономика е, че все повече трябва да се продава иначе се брои за рецесия и голям проблем и затова всичко бълва кредити и изкуствени пари, за да си купуваш ново и ново. Всички марки си увеличават продажбите през последните години след кризата, така че немците не са нещо повече от другите отново. Има марки с двъцифрен разстеж ама глупавите вагонетки от къде да знаят? Още повече продажбите на тия кашони са в европа и Китай и ако Китай е добре продават ако не фалират.
  • #6
    10 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Всички марки под шапката на ВАГ всяка година подобряват всякакви рекорди и продават ли продават. Човек, ако вземе да смята месец по месец какво са лъгали, то трябваше отдавна да са производител 1. Да, но тази година ще изпаднат от 3-ката по продажби и пак ще пуснат партенка за оправдание. Има ли изобщо някой да им вярва, изключвайки умствено обременените фенове? Май наивниците са вече малко...
  • #5
    8 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Ай стига с тея партенки ве! Не ви ли омръзна вече! Всяка година рекорди, рекорди, рекорди, а на края на годината, когато се броят пилците са все на опашката. Вазно е да върви пропагандата и лъжите да галят ушите и сърцата на кухоглавите фенове на концерна.
  • #4
    19 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Кучетата си лаят, немците продават. Мецедес, БМВ и Ауди с продажби както никога до сега. Много са им гадни колите, ама хората са *** и затова ги купуват. Логика.
  • #3
    7 rate up comment 17 rate down comment
    Хехе ( преди 7 години )
    Ква америка бе цъ.вул.Там немски коли ги няма в първата 20-тица по продажби в който и да е клас!Да не говорим че шкода в америка няма а и няма и да има там допотопни кене.и не се тачат!
  • #2
    26 rate up comment 5 rate down comment
    Германия ( преди 7 години )
    Гадно е да си комплексиран човечец смачкан от Бьлгарската реалност...Хубавите неща дразнят най вече когато не са твой...