IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-добрият всъдеход в света е руски?

Не го казваме ние, а американците от Jalopnik

Кой е най-добрият всъдеход в света? Това е въпрос, който мнозина си дават и на който се опитва да отговори популярното издание Jalopnik. Според американските колеги това е руският всъдеход Sherp, чието производство стартира през 2015 година.
  
   
Най-добрият всъдеход в света е руски?


Машината е разработена от Александър Гарагашян от компанията Sherp, базирана в Санкт Петербург. Всъдеходът е оценен на 3,85 млн. рубли, или около 45 000 евро. Превозното средство е оборудвано със специално създадени гуми с ниско налягане, както и със специални спирачна система и система за окачване на колелата. Всъдеходът е проектиран така, че двигателят му да бъде захранван непрекъснато с гориво дори при продължително движение по сериозни наклони или по вода.

Главната особеност на машината е специално окачване, което е собствено изобретение на Гарагашян. Всички гуми са свързани с въздушни канали с променливо сечение, което може да се регулира. При преминаване на препятствие налягането в гумите се разпределя поравно към всички колела, като им позволява сериозно деформиране.

Sherp се задвижва от 1,5-литров дизелов двигател, производство на японската фирма Kubota. Той развива мощност от 44 к.с., като работи в комбинация с 5-степенна скоростна кутия, дело на компанията Sachs. Максималната скорост е 45 км/ч, а във вода – 6 км/ч. Обявеният разход на гориво е около 3 литра на час.

Клиренсът на всъдехода е 600 мм, а товароподемността му достига 1000 кг. Самата машини тежи 1300 кг. Резервоарът побира 58 литра гориво, но могат да се поставят още два допълнителни резервоара с по 50 литра. Като опции при Sherp се предлагат допълнителни 90-ватови фарове, 60-амперов генератор, печка и прципеп за теглене.


Снимки и видео: Sherp

0 от 500
  • #41
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Смешен кух каруцар, какво твърдиш ти с кухата хралупа едва ли някой го вълнува. Погледни това видео и кажи колко процента, опс градуса е наклона според теб? Защо това, кото твърдиш ти не се случва? Значи все пак се доказа, че си куха хралупа. Приятно гледане!https://***.youtube.com/watch?v=uiVf8JE7gF0В тубата има още много клипове на които съвсем ясно се вижда, че на страничен наклон не се обръща. Преминава и препятствия над 50 см. и пак не ще да се обърне, но според форумния корифей не е така
  • #40
    2 rate up comment 5 rate down comment
    karutsar ( преди 8 години )
    Каквото и да пишете за мен аз продължавам да твърдя че това МПС е много нескопосано МПС за да се нарича всъдеход ,защото ще се обърне странично и при най-малкото препятствие.Това МПС не може да преодолее и една тухла 4-рка от предпазливост да не се обърне а вие се стремите да ме убеждавате че това нещо е "всъдеход" стига с тези глупости.Такава машина не може да бъде всъдеход.Може да е всичко друго на не и всъдеход.
  • #39
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Хем сгрешил и хем другите трябвало да го разберат каруцаря, а и на всичкото отгоре нисе сме били прости за това, че той пише глупости. А сега де, върви го разбери умния каруцар! Толкова умен, че разлика между проценти и градуси не прави, но а сметка на това дава конкретни цифри, които не може да обясни как точно ги е получил. Пълна трагедия си каруцаре. Добре, че е форума, за да можеш да си избиваш комплексите.
  • #38
    3 rate up comment 5 rate down comment
    karutsar ( преди 8 години )
    Въъъй колко сте прости написах наклон 3% разбрах че не сте ме разбрали и се поправих на 3 градуса наклон и написах ако се качи на ТРОТОАР естествено тези параметри не са точни.Исках да ви кажа (ПОДИГРАВАТЕЛНО),че това МПС е възможно най-нестабилното МПС относно преодоляване на препятствие така нареченият НАПРЕЧЕН НАКЛОН.Защо никой не се опитва да оспори моите твърдения ,че това МПС не може да се движи при страничен наклон на терена и че ще се обърне ако му подложа тесте карти или кенче бира.
  • #37
    5 rate up comment 1 rate down comment
    до: karutsar ( преди 8 години )
    karutsar,личи си, че си абсолютен каруцар. Термините си ги запази за себе си! Никой не ти ги иска! Беше ти отправен един пpocт въпрос (едва ли по-пpocт от теб):"ак го изчисли този 3% страничен наклон?"това, че си сбъркал и не си наясно с %-ти и -си на всеки стана ясно. Няма нужда да се оправдаваш. Кажи как го изчисли всичко това без значение мерната единица за която стана дума, че не ти е ясна? Как? Локумите ги остави за пред другите каруцари! А това, чене можеш да напишеш е показателно...
  • #36
    2 rate up comment 5 rate down comment
    karutsar ( преди 8 години )
    Разбиращите веднага ще се сетят ,че става въпрос за ъгъл който се измерва в градуси но не можах да го напиша с моята клавиатура.Този последният да се образова малко и да научи какво означава "..ЪГЪЛ НА СТАТИЧНАТА НАПРЕЧНА УСТОЙЧИВОСТ СРЕЩУ ОБРЪЩАНЕ.." и "..ГРАНИЧЕН ЪГЪЛ НА ДИНАМИЧНАТА НАПРЕЧНА УСТОЙЧИВОСТ.." така ,че науката доказва ,че този бо...к е само за площадките за фигурно пързаляне и за никъде другаде.А ердоган ,американците и други твои алкохолни хвалби виреят само при алкохолиците
  • #35
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Как го изчисли този 3% страничен наклон само ми кажи? Ей тъй ти дойде на акъла нали! Хайде сега се обади на тези американци, които нищо не разбират от всъдеходи и им обясни, че са се объркали. Преведи им онова там от руски ако искаш, защото нищо не разбират и им се скарай, че друг път, като определят най-добрия всъдеход да се допитат до теб форумният специалист! Можеш и на ердоган да се обадиш и да му кажеш, че руснаците несправедливо са ги изгонили и трябва да се поправи тази историческа грешка
  • #34
    2 rate up comment 6 rate down comment
    karutsar ( преди 8 години )
    До долният умникПикам ти на вседохода който ще се обърне при 3% страничен наклон.Такъв страничен наклон се преодолява даже и с Опел кадет.А според теб ако твоето твърдение за "труднопроходимой местности" не включва страничният наклон като препятствие тогава няма смисъл да спорим с теб.Как може да има труднопроходим терен без да има наклон този б....ук за ледената пързалка на балшой театър ли е предназначена.И за там не става защото е много грозна машина.
  • #33
    4 rate up comment 4 rate down comment
    А.В.Торът ( преди 8 години )
    До Долния Умник:Руски разбираш ли, умнико? Ето ти определение на всъдеход на руски език: Автомашина для передвижения по труднопроходимой местности, по бездорожью, по снежной целине.Открий разликите с англоезичното понятие и пак говори тъпотии.
  • #32
    3 rate up comment 5 rate down comment
    karutsar ( преди 8 години )
    Съотношението дължина, ширина , височина и тегло веднага ми навяват на мисълта ,че цантъра на тежеста ще изповяда на този *** след като се качи с левите или десните гуми на един тротоар и този *** ще се обърне.Ииии-си вседохода.Крайно време е да се разбере ,че рашъните освен поркане от нищо друго не разбират и умеят.