IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen се отказва от пускането на малък SUV

Германският производител обяви спирането на проекта Taigun

Volkswagen се отказва от пускането на малък SUV

Volkswagen се отказва от пускането на малък кросовър, в чиято основа трябваше да бъде концептуалният модел Taigun. Това съобщи изданието Focus, което се позовава на официален представител на ръководството на марката.
Volkswagen се отказва от пускането на малък SUV
Прототипът Taigun (на снимката), чиято дължина е едва 3859 мм, бе показан за първи път на автосалона в Сао Пауло през 2012 г. Той бе харесан от публиката и медиите и това накара шефовете на компанията да одобрят пускането му в серийно производство. Две години по-късно в Ню Делхи бе представена модернизирана версия с 3-цилиндров бензинов мотор със 110 к.с.

Според информацията подобен автомобил ще бъде прекалено малък и това ще му попречи да се наложи на пазара. Решението обаче в никакъв случай не слага край на намеренията на Volkswagen да направи нов SUV, който да се разположи под Tiguan в моделната гама на марката.

Във Volkswagen продължават да са на мнение, че трябва да предложат автомобил, който да може да се конкурира успешно с Nissan Juke и Mazda CX-3. Предвестникът на подобен модел вероятно ще бъде показан на автосалона в Женева през март, а серийният му вариант ще е готов през 2018 г.

Увеличаване на гамата компактни всъдеходи на германската марка активно подкрепя шефът на концерна Матиас Мюлер. За тези автомобили се подготвят нови хибридни силови агрегати, както и трансмисии за задвижване на четирите колела.

Снимка: Volkswagen

Тагове: volkswagen taigun
0 от 500
  • #7
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Фолцикапут, мм? Тая нещастна марка що народ е разплакала.
  • #6
    7 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    ХАхаХ админа кара нещо от ВАГ и трие ли трие коментари.Пълно е с комплексари прецакали се да си купят нещо от ВАГ.
  • #5
    10 rate up comment 35 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Тя немощта да беше само дизайнерска с мед да ги намажеш. тя обаче е и технологична. Не случайно не могат един съвременен двигател да направят и се принуждават да действат с измама...Пълни нещастници са ВАГ! Само, като видиш снимката на това подобие на кола и ти става ясно.
  • #4
    17 rate up comment 33 rate down comment
    Бухаха ( преди 8 години )
    Чиста проба дизайнерска немощ.
  • #3
    16 rate up comment 37 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Дачия Дъстър е класи над това подобие на автомобил. По качество със сигурност, а вече и по визия. Тази табуретка, може спокойно да участва в някой филм на ужасите. Толкова е грозна, че ще уплаши всички, дори и режисьора...
  • #2
    16 rate up comment 37 rate down comment
    :) ( преди 8 години )
    Това е толкова грозно че чак те са се уплашили. Дано следващият да изглежда доста по-добре.
  • #1
    21 rate up comment 40 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Те ако се откажат от автомобилната индустрия, ще направят услуга на милиони хора по света. Да си правят вурстовете и да не се бъркат при автомобилите, за които се иска техническа мисъл и знание, а не ПР кампании и корупционни сделки.