IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ateca - първият кросовър на SEAT

Официални снимки и информация за всъдеходния модел

Ateca - първият кросовър на SEAT

SEAT публикува първите снимки на първия в историята си кросовър. Той носи името Ateca и ще бъде на пазара още тази година.
Ateca - първият кросовър на SEAT
Снимка: SEAT

По-рано се спекулираше, че името на модела ще бъде Aran, но вече е официално обявено, че кросовърът се нарича SEAT Ateca. Той се настанява в най-бързо разрастващия се пазарен сегмент на Европа, в който са разположени Kia Sportage, Renault Kadjar и Nissan Qashqai.

Моделът използва голяма част от техниката на Leon, включително платформата MQB на VW Group. Формите също са повлияни от хечбека на испанската марка, като залагат на отличителния дизайн, познат от останалите нови модели на SEAT.

Още по-сериозни са сходствата между двата модела в интериора. Leon и Ateca разчитат на аналогични табло, уреди и конзола. Кросовърът все пак демонстрира уникални кори на вратите, седалки и тапицерия. Освен това при Ateca е заложено на електрическа ръчна спирачка, нов бутон за стартиране на мотора и селектор за различните режими на автомобила.

За задвижването на Ateca е подбрана широка гама от бензинови и дизелови двигатели. Базов ще бъде 1,0-литров мотор с три цилиндъра и мощност 110 к.с., а над него ще се разположи 1,4-литров агрегат със 150 к.с. и система за деактивация на два от цилиндрите. Дизеловите опции ще включват 1.6 TDI със 110 к.с. и 2.0 TDI със 150 и 184 к.с.

Повечето агрегати ще се съчетават с ръчна трансмисия с 6 степени, като за по-мощните ще бъде наличен и автоматик с два съединителя. Базовото задвижване е към предните колела, но за част от моторите ще бъде достъпна и системата за задвижване на четирите колела 4Drive.

Публичната премиера на SEAT Ateca ще се състои в Женева през март, а стартът на продажбите е насрочен за втората половина на 2016 г.

Очаквайте още подробности

Тагове: seat ateca
0 от 500