IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Лео Меси плати 32 млн. евро за рядка класика

Аржентинецът спечели наддаването срещу Кристиано Роналдо

Лео Меси плати 32 млн. евро за рядка класика

Най-добрият футболист в света – Лионел Меси, вече е собственик и на най-скъпия състезателен автомобил на планетата. Звездата на „Барселона” е платил 32 млн. евро за продаденото на аукцион Ferrari 335 S Spider Scaglietti от 1957 г., съобщава Bleacher Report.
Лео Меси е платил 32 млн. евро за рядко Ferrari
Търгът е бил проведен в Париж, като в него се е включила и другата суперзвезда на световния футбол – Кристиано Роналдо. Наддаването по телефона е било анонимно, като е продължило 10 минути. Победителят е платил 28 млн. евро за колата, като с данъците и таксите сумата е скочила на 32 млн. евро.

По този начин Ferrari 335S става и най-скъпата кола, продавана някога в Европа. Тя бе съвсем близо до абсолютния световен рекорд, поставен на търг в Калифорния през 2014 г. Тогава Ferrari 250 GTO от 1962 г. бе продадено за 38 млн. щатски долара.

Предишният собственик на автомобила е бил френският колекционер Пиер Бардинон. През миналата година друга кола от неговата колекция – Ferrari 250 GT Spyder бе продадена за 16,3 млн. евро.

Продадената в Париж машина е известна с това, че поставя рекордна обиколка в състезанието „24 часа на Льо Ман”. Автомобилът успява да развие максимална скорост от 300 км/ч, като през 50-те години на миналия век с него са състезавали легенди като първият британски шампион във Формула 1 – Майк Хоторн, и 4-кратният световен шампион Стърлинг Мос.

Снимка: Ferrari

0 от 500