IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Alpina показа върховия си модел

Новата B7 xDrive прави 100 км/час за по-малко от 4 сек

Alpina показа върховия си модел

Своята версия на новото поколение BMW 7-Series представи компанията Alpina, която базира своите автомобили на модели на луксозната германска марка. Машината носи името B7 xDrive и ще бъде на пазара по-късно тази година.
Alpina показа върховия си модел
Снимка: Alpina

Следвайки традициите на Alpina, новият B7 xDrive демонстрира променен външен вид, който е едновременно луксозен и спортен. Купето е покрито с типичния син цвят Alpina Blue metallic, като ще се предлага и зеленият Alpina Green metallic. Сред акцентите са заден спойлер, спортна спирачна система със сини апарати и 20-инчови джанти Alpina Classic с гуми Michelin Pilot Super Sport. 

Атмосферата е пренесена и в интериора, където откриваме кожена тапицерия Nappa, обшито с кожа табло, спортен волан с контрастиращ шев, елементи от керамика, амбиентно осветление, осветени прагове, различно арматурно табло и много други.

Автомобилът разполага също така с въздушно окачване, активно шаси, система за автономно придвижване.

Задвижването на новата B7 xDrive е поверено на 4,4-литровия V8 би-турбо двигател на BMW, който обаче е щателно оптимизиран и вече генерира 600 к.с. при 5750-6250 об/мин и 800 Нм при 3000 об/мин. Трансмисията е 8-степенна с нови настройки, като е свързана със системата за задвижване на четирите колела xDrive.

Всичко това позволява на голямата лимузина да спринтира от място до 60 мили в час (96 км/час) за нищожните 3,6 сек. Максималната скорост също впечатлява - 311 км./час.

Цените на новата B7 xDrive ще бъдат обявени в началото на тази пролет. 

0 от 500
  • #4
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Относно Тесла не я ли направят да се зарежда за 20мин. на 100% не може да бъде конглокенция на никой ..... освен ако не използваш колата си да отидеш до магазина или до близкото село
  • #3
    5 rate up comment 0 rate down comment
    аз ( преди 8 години )
    КРАСОТА.Хаха каква тесла каква пръчка бре тикви,тцтцтц...
  • #2
    16 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Много хора не отчита малкия пробег на теслАта, който при средностатистическо шофиране, няма нищо общо с рекламния. както и странични фактори като примерно капацитета на батериите шрез зимата.И след 1-2 лаунч старта, колко ли енергия ти остава за да стигнеш където си тръгнал?
  • #1
    2 rate up comment 18 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Да изцедят още 300кс и може да стигнат времето 3,1сек на Тесла Модел S P90DL. Е Модел S бие въпреки че е с 539кс, но и е по евтин, че и с 2 багажника.