IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen тества нов голям седан

Моделът ще бъде насочен към пазарите в Китай и САЩ

Volkswagen тества нов голям седан

Изданието Motor1 публикува снимки на прототип на нов модел на Volkswagen, който усилено се тества в Германия. На външен вид автомобилът прилича на купе с 4 врати CC, което при предишната си генерация бе известно като Passat CC.
Volkswagen тества нов голям седан
Не е изключено обаче това да е напълно нов седан, който германският производител ще се опита да позиционира между Passat и Phaeton в моделната си гама. За появата на подобна машина се заговори още през миналата година, като тя ще получи по-луксозно оборудванe, което ще я отличава от СС.

Очакванията са автомобилът да приеме някои от чертите на дизайна на концептуалния Sport Coupe Concept GTE, показан на автосалона в Женева преди година. Този автомобил бе оборудван с хибриден агрегат, включващ 3,0-литров бензинов турбодвигател и два електромотора – на предната и задната ос, и 6-степенна DSG-трансмисия с 2 съединителя.

Общата мощност на агрегата достига 380 к.с., които са достатъчни за ускорение от 0 до 100 км/ч за 5,2 секунди. Максимална скорост при Sport Coupe Concept GTE е ограничена по електронен път на 250 км/ч.
Volkswagen тества нов голям седан
Серийната версия на модела най-вероятно ще дебютира пред публика на автосалона в Пекин през април, като първоначално тя ще бъде предназначена за пазара в Китай. През есента автомобилът ще се появи и в САЩ.

Снимки: Motor1
 

0 от 500