IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Renault разкри пълна програма в моторния спорт

Renault Sport се дели на две: Renault Sport Racing и Renault Sport Cars

Renault разкри пълна програма в моторния спорт

Председателят и главен изпълнителен директор на Groupe Renault Карлос Гон разкри целия план на френската компания в областта на моторния спорт. В сърцето на новата стратегия застава Renault Sport с две основни насоки: Renault Sport Racing и Renault Sport Cars.
Renault разкри пълна програма в моторния спорт
Ф1 болидът RS16, който компанията ще използва през 2016 г. Снимки: Renault

Renault Sport Racing ще обхване всички дейности на Renault в областта на моторния спорт, включително Renault Sport Formula One Team, Renault e.dams, Formula Renault 2.0, Renault Sport R.S.01 Trophy, плюс допълнителни клиентски и рали програми. Renault Sport Racing ще покрива дейностите в двете моторспортни бази в Енстоун, Великобритания и Вири-Шатийон, Франция.

Renault Sport Cars, новото име на Renault Sport Technologies, ще управлява развитието и популяризирането на автомобилното портфолио на Renault Sport. Renault Sport, създала спортни хечбеци като Megane R.S. и Clio R.S., ще развива международната популярност и привлекателността на марката, както и увеличаването на портфолиото с по-големи инвестиции в изследователска и развойна дейност.

Renault ще използва новата структура за две основни функции. Първо, целта е да се промотира марката Renault Sport на по-широка аудитория с помощта на Renault Sport Formula One Team и световната аудитория на Формула 1. На второ място, компанията ще използва Formula E и състезателните активности, Clio Cup например, за да демонстрира имиджа и дизайна на друга част от гамата на Renault, като електрическите автомобили например.

Renault Sport Racing и Renault Sport Cars ще работят съвместно, за да максимизират техническите и търговските синергии. Първата демонстрация на това взаимодействие ще бъде разкрито по време на Гран при на Монако.

Renault Sport Racing ще се ръководи от Жером Стол в ролята му на президент, подпомаган от Сирил Абитбул като изпълнителен директор. Renault Sport Cars ще се управлява от Патрис Рати като изпълнителен директор. Фредерик Васьор се присъединява към семейството на Renault Sport като състезателен директор, отговорен за спортно-техническите въпроси. Гиьом Боасо, бранд директор Groupe Renault, ще води маркетинг усилията на групата, за да гарантира изравняване и активиране на състезателните програми с маркетинг стратегията на Renault.

В ядрото на състезателните дейности ще застане новосформираният Renault Sport Formula One Team. Новият Ф1 претендент разчита на шасито Renault R.S.16, разработено и произведено в Енстоун, докато задвижващият тракт Renault R.E.16 ще продължи да се развива във Вири-Шатийон.
Renault разкри пълна програма в моторния спорт
Във Ф1 отбора са направени редица ключови назначения, за да се избегне изтичане на квалифициран персонал, което е основополагащо за високите изисквания на Формула 1. Боб Бел е назначен като Ф1 главен технически директор. Той ще ръководи усилията на Ник Честър като технически директор за шасито и Реми Тафин като технически директор за двигателя. Кевин Магнусен и Джолиан Палмър са потвърдени като водещи пилоти на Renault Sport Formula One Team. Те ще бъдат подкрепени от Естебан Окон, който се присъединява като трети и развоен пилот.

Ангажиментът на Renault във Формула Е ще премине под шапката на Renault Sport Racing. Renault се ангажира с шампионата поне до сезон 4 с екипа Renault e.dams. Стратегическото значение на Формула Е за марката Renault е подчертано чрез силата и стабилността на мениджърския екип, съставен от 4-кратния световен шампион във Ф1 Ален Прост и Жан-Пол Дрио. В следващите сезони Renault Sport Racing ще разработи и достави на екипа пълен задвижващ тракт от скоростна кутия и електрически мотор. Целите са амбициозни – спечелване на двете титли при Пилотите и Конструкторите.

Официално бе обявено и създаването на Renault Sport Academy. Целите пред нея са две: откриване на таланти, които могат да бъдат изведени до Формула 1, и осигуряване на възможности за пазарите на Renault да играят активна роля в създаването на състезателното бъдеще на марката, като промотират и следят развитието на своите местни пилоти.

Тагове: renault sport
0 от 500
  • #9
    2 rate up comment 2 rate down comment
    До по-долния ( преди 8 години )
    Фактите са, че откакто са създадени и особено последните 10-15 години Рено яко се "състезава" с най-разнообразни дефекти в т.нар. си "коли". Заложени още при контруирането им от също т.нар. френски "инженери"!И обикновено губи това състезание.А вдигане на ракламна пушилка и спонсорство с държавни пари лесно се прави ...
  • #8
    21 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    До 2-ри Нищо не се опитвам, а директно заявявам моята позиция позоваваща се на факти! Рено е концерн който не е спирал да се състезава и за секунда въпреки ,че е минал през доста повратни моменти. Организират и спонсорират толкова много шампионати, а за присъствието им във формула едно дори няма смисъл да се говори! Над 30 годишна история. Кой голям концерн се е осмелил да е толкова постоянен в автомобилния спорт?! Директно ти казвам никой! Не съм им фен ,но това не ми пречи да оценя приноса им!
  • #7
    31 rate up comment 4 rate down comment
    до добре ,че са ( преди 8 години )
    Френски инженери са направили и Ситроен ДС и Конкорд и ТЖВ влаковете и доскоро най-големият кораб, така че не ги мисли А ти драги какво си сътворил досега ?
  • #6
    4 rate up comment 18 rate down comment
    къф е тоа ( преди 8 години )
    трикрил петоуйник на снимката горе??
  • #5
    6 rate up comment 21 rate down comment
    Добре че са ( преди 8 години )
    англичаните от Енстоун та да оправят бакиите на т.нар. френски "инженери"!
  • #4
    27 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Изключително красив болид!!! Пожелавам им силно начало :)
  • #3
    8 rate up comment 16 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Опитваш просто да се опиташ да кажеш нещо почти умно ли?
  • #2
    6 rate up comment 30 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Опитваш се да ги оправдаеш ли?
  • #1
    41 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Ами мога да им пожелая успех! Шапка им свалям,че не се оттеглиха от големия спорт през всичките тези години,дали като самостоятелни отбори ,дали само като доставчици на двигатели продължават напред във доста шампионати и спомагат за развитието на маса таланти ,за разлика от многото големи концрни които имат големи амбиции ,но се намесват само когато има вакум и липса на конКУРеЕнция! Шампионът е шампион само когато се съзтезава,а не когато се надбягва със собствената си сянка!