IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Hyundai готви спортна версия на най-успешния си модел

Elantra ще получи 1,6-литров мотор с 200 к.с.

Hyundai готви спортна версия на най-успешния си модел

Корейският производител Hyundai подготвя спортна версия на най-успешния си модел – Elantra. Неговата премиера ще се състои до края на годината, съобщава LeftLane.
Hyundai готви спортна версия на най-успешния си модел
По информация на изданието автомобилът ще се казва Elantra Sport, като ще разчита на 1,6-литров бензинов турбо мотор, развиващ мощност от 200 к.с. Базовият вариант на модела ще се предлага с 6-степенна механична кутия, а срещу доплащане ще бъде достъпна и 7-степеннна роботизирана трансмисия с два съединителя.

Дебютът на модела с 4 врати ще се състои най-вероятно през есента на изложението за тунинг SEMA, което ежегодно се провежда в Лас Вегас. Изборът на място никак не е случаен, тъй като Elantra Sport ще бъде насочен най-вече към пазара на САЩ. 

Настоящата генерация на седана бе показана през миналата година, като Elantra е достъпен на корейския пазар с бензинови мотори с обем 1,6 и 2,0 литра, развиващи 132 и 149 к.с. Дизеловата версия разчита на 1,6-литров мотор със 136 к.с. В Щатите се предлагат модификации 2,0 MPI със 147 к.с. и 1,4 GDI със 128 к.с.

Снимка: Hyundai
 

Тагове: hyndai elantra
0 от 500