IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Юбилейна реплика на Ford GT40 MKII

Копието е посветено на победата над Ferrari от 1966 г. на Льо Ман

Юбилейна реплика на Ford GT40 MKII

Юбилейна реплика на GT40 MKII
Американските компании Superformance и Shelby показаха реплика на класиката Ford GT40 MKII. Копието е създадено по случай 50 години от победата на легендарния състезателен автомобил над Ferrari през 1966 г. на Льо Ман.

От репликата ще бъдат произведени само 20 бройки, всяка от които е идентична с GT40 от 1966 г.

Въпреки че е реплика, частите на автомобила са взаимнозаменяеми с такива от оригиналния модел, като притежават изключителна здравина, твърдят производителите.

За да бъде максимално близо до оригиналния модел, копието на GT40 MKII разполага с десен волан и ръчна скоростна кутия. Двигателят Shelby 427 FE V8 пък може да бъде заменен с друг по желание на клиента.

Други новости при репликата са регулируеми педали, климатик, както и пружини от H&R.

От гледна точка на визията, юбилейният автомобил ще бъде предлаган в три различни цветови версии - Bruce McLaren версията ще се характеризира със своите сребърни линии, Ken Miles ще е съчетание между син цвят и бели линии, а Dan Gurney ще е решена в червено, отново комбинирано с бели линии.

Тагове: ford gt40
0 от 500