IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Собственикът на Saab се завръща с 4 модела

Все още не е ясно под каква марка ще се продават возилата

Собственикът на Saab се завръща с 4 модела

Шведско-китайският консорциум NEVS, който е собственик на компанията Saab, разкри най-близките си планове. В тях влиза пускането на 4 нови модела, включително 3 кросовъра. Това съобщи президентът на NEVS Матиас Бергман, цитиран от вестник „Експресен”.
Собственикът на Saab се завръща с 4 модела
По думите на Бертман, концернът ще инвестира няколко милиарда крони в развитието на Saab. Тази сума ще бъде похарчена за възраждане на един от най-големите промишлени проекти в Швеция, който включва рестартиране на производството в завода в Тролхетан и наемането на работници.

Първоначално в предприятието ще се правят само каросерии, които ще бъдат изпращани в китайския град Тянцзин. Там ще бъдат произвеждани самите автомобили. На първо време те ще се продават само в Китай, а от 2017 г. ще започне и предлагането им в Швеция.

Три от новите модели ще бъдат кросовъри - средноразмерен, градски и спортен. Те ще бъдат изградени на платформата, използвана от Saab за проекта Phoenix, който шведският производител успя да завърши преди да фалира през 2011 г.
Собственикът на Saab се завръща с 4 модела
Преди всъдеходите ще бъде пуснат електрически седан на базата на Saab 9-3. Подобна машина с агрегат с мощност 140 к.с. бе показана през 2014 г., но до нейното серийно производство така и не се стигна.

Все още не е ясно под каква марка ще бъдат предлагани новите автомобили. Към момента NEVS все още не е успял да се сдобие с правата за използване на бранда Saab.

Снимки: Saab, Expressen

Тагове: nevs
0 от 500