IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mitsubishi потвърди спирането на Pajero

Вместо легендарния всъдеход японците ще пуснат конкурент на BMW X4

Mitsubishi потвърди спирането на Pajero

Ръководството на Mitsubishi Motors окончателно се отказва от пускането на ново поколение на всъдехода Pajero. Това обяви президентът на компанията Осаму Масуко пред Automotive News.
Mitsubishi потвърди спирането на Pajero
Още през октомври бе съобщено, че пускането на следваща генерация на легендарния модел се отлага за неопределен период. Сега обаче Масуко разкри, че плановете на компанията изключват създаването на ново Pajero или на друг пълноразмерен SUV.

Причините за отказа са на първо място финансови, тъй като Mitsubishi Motors не разполага с нужния ресурс за направата на подобен автомобил. Заради това японците се отказват и от самостоятелна разработка на наследници на други два свои популярни модела – седаните Lancer и Galant.

В компанията смятат да се съсредоточат върху намаляване на разхода на гориво и на вредни емисии при своите модели и затова ще се насочат към създаването на по-компактни машини. Първата от тях ще бъде неголямо кросовър-купе, което да заеме място между ASX и Outlander в гамата на марката.
Mitsubishi потвърди спирането на Pajero
Новият SUV ще бъде в стила на концепта Concept XR-PHEV (на втората снимка). Той трябва да се появи на пазара през 2017 г., като ще бъде достъпно както в бензинова, така и в хибридна версия. Моделът ще предлага и доста луксозно оборудване, като японците се надяват да успеят да го позиционират като конкурент на BMW X4.

В края на 2017 г. трябва да бъде готово и новото поколение на Outlander, а две години след това ще излезе и следващият ASX. Тези два модела също ще бъдат предлагани както с бензинови двигатели, така и с хибридни агрегати.

Снимки: Mitsubishi
 

Тагове: mitsubishi pajero
0 от 500
  • #9
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Japanese cars ( преди 8 години )
    Има логика в този ход.В момента паркетните сувове в момента а и в близкото бъдеще се казва,че са много хитови като продажби.Ако Митсубиши направят пазарен хит подобен на Нисан Кашкай ще вдигнат продажбите. Но не мисля,че нямат финансови ресурси,защото Mitsubishi Heavy Industry е един от най-мощните световни конгломерати, по-скоро искат да насочат финансовите ресурси към по-печеливши класове, това,което е модерно и маркетолозите казват,че ще продължи да има високо търсене,а именно модерни паркет
  • #8
    4 rate up comment 8 rate down comment
    иЯ ( преди 8 години )
    Така или иначе в България се карат масово от комплексари, които никога не ги вкарват в калта, а искат да гледат от високо и си мислят, че са хванали бога за рога, като са скокнали в "нов" 15-годишен джип...
  • #7
    13 rate up comment 2 rate down comment
    Кольо Камиона ( преди 8 години )
    По старото Паджеро и Лансер Ево бяха изпитани корави машини на прилични цени, особено извън Европа. Жалко че ги спират. Само с паркетници бъдещето не изглежда розово, единствената им надежда е да се превърнат в по евтина алтернатива на Субару, освен ако не ги купи някоя куца китайска марка с много пари и малко ноу-хау.
  • #6
    12 rate up comment 6 rate down comment
    лансер ( преди 8 години )
    ''Заради това японците се отказват и от самостоятелна разработка'' не ги спират !и наистина машинките са железни !
  • #5
    22 rate up comment 9 rate down comment
    разбирач ( преди 8 години )
    "Най-добре всички японци да вземат пример от тях и да спрат с автомобилите."Всички сервизи се надяват на това. От там ще пръснат парата от немските "премиуми" и френските платмасови кошници.
  • #4
    13 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    По добре Голф крос кънтри. :)
  • #3
    17 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Мицубиши не са ширпотреба направо клонят към бутикови и ексклузивни моделиТе ако свият още малко продажбите ще клонят към обемите на Порше или S класаТова което ги държеше и правеше конглокентно способни бяха офф роудърите и Лансъра - а и двете ги спират. Хубаво да разчитат на хибриди но там пазара и без това е малък и що годе населен
  • #2
    23 rate up comment 6 rate down comment
    Дошо ( преди 8 години )
    Вместо легендарния всъдеход японците ще пуснат конглокент на BMW X4УЖАС!
  • #1
    20 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Мълчи бе грозен, не ги разбираш нешата и надали си имал Митсубиши някога, за да се изказваш и то с разни изтъркани лафове. Митсубиши може да нямат много модели, но колите които правят са супер здрави, тва не ти е ширпотреба! А посоката в която са се насочили е много правилна, хибридни awd crossover-тове е близкото бъдеще!