IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Renault пуска и по-голям Captur

Всъдеходът ще използва шасито на Duster

Renault пуска и по-голям Captur

Renault подготвя старта на производството на нов всъдеход, в чиято основа ще бъде популярният Dacia Duster, предлаган на някои пазари и под френската марка, съобщава изданието Autos Segredos.
Renault пуска и по-голям Captur
В момента французите успешно продават своето Renault Captur, което заема втора позиция в SUV-сегмента в Европа със 147 134 бройки през първите 9 месеца на тази година. По тази причина в компанията смятат да разширят неговото присъствие на пазарите, като пуснат Grand Captur.

Както личи от името, новият кросовър ще се отличава от своя събрат. Основата промяна ще бъде в архитектурата на модела. За Grand Captur е избрана платформата B0, която е в основата на Duster, твърди информацията. Ще има промени и в дизайна, за който отговаря бразилското подразделение на Renault.

Именно в най-голямата държава в Южна Америка ще стартира производството на новия модел, като това ще стане още през лятото на 2016 г. През есента кросовърът ще започне да се сглобява в Индия и Русия, където Renault разполага със собствени предприятия.

Бъдещият Grand Captur ще се предлага както с предно предаване, така и със система за задвижване на четирите колела. В гамата двигатели изненади не се очакват, като ще се заложи на бензинови мотори с обем 1,6 и 2,0 литра, развиващи 114 и 143 к.с. Ще има версия с 1,5-литров дизел със 110 к.с.

Засега няма сведения дали Grand Captur ще се появи на пазара в Европа.

Снимка: Renault
 

0 от 500