IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-AMG връща SLR в играта на големите

Германците обмислят два варианта за следващото поколение на модела

Mercedes-AMG връща SLR в играта на големите

Mercedes-Benz и нейното спортно подразделение AMG работят върху проект по възраждането на легендарния спортен модел SLR, съобщава изданието Autobild.
Mercedes-AMG ще връща SLR в играта на големите
Към момента инженерите обсъждат два варианта за новата генерация на машината – с предно или със средно разположение на двигателя. От това зависи и каква задвижваща система ще бъде избрана, като и в двата случая тя ще бъде с хибриден агрегат.

Ако в AMG се спрат на първата възможност и двигателят бъде поставен отпред, то новият SLR ще получи бензинов V6 с турбина и допълнителен електромотор. Общата мощност на агрегата ще бъде около 650 к.с., като при този вариант ще се прибегне и до поставянето на нов механизъм на вратите.

Изборът на средно разположение на мотора ще означава използването на повече карбон в каросерията. В този случай SLR ще получи V8 с турбо и два електромотора, като общата мощност ще достигне 1000 к.с.

При първия вариант в компанията ще могат да произвеждат около 3000 автомобила годишно, като цената ще варира между 250 000 и 300 000 евро. При втория обаче производството ше бъде сведено до 750 единици, а цената ще скочи до 1 милион евро. Така бъдещият SLR ще влезе в сегмента на хибридните хиперколи, където лидерството си оспорват McLaren, Ferrari и Porsche.

Очаква се автомобилът да бъде напъно готов през 2018 г., като първо пред публика ще се появи купето, а след него и роудстърът. Ще има и „напомпана” версия Black Series, както и модификация за състезания от шампионата GT3.

Снимка: Mercedes-AMG

Тагове: mercedes-amg slr
0 от 500