IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lada Vesta - скъпа, но желана

Пилотната серия на модела се разпродаде за по-малко от денонощие

Lada Vesta - скъпа, но желана

Интересът към напълно новия модел на Lada - Vesta, надминава очакванията на компанията производител, съобщават руските медии. Само за денонощие са били продадени над 2000 екземпляра от модела, въпреки че цените му превишават тези на повечето конкуренти.
Lada Vesta - скъпа, но желана
Снимка: АвтоВаз

Най-достъпната Lada Vesta струва 514 000 рубли в Русия, което е приблизително 14 500 лв. Основният интерес на клиентите обаче е насочен към по-скъпите модификации Comfort и Luxe, които започват от съответно 570 000 и 609 000 рубли (приблизително 16 000 и 17 100 лв).

Един от основните конкуренти, който използва и почти аналогични технологии, е Renault Logan. Цената на този автомобил в Русия започва от само 379 000 рубли, или около 10 650 лв. Стартовата цена на Hyundai Solaris е 505 900 рубли (14 200 лв.), на Kia Rio - 499 900 рубли (14 000 лв.), на Citroen C-Elysse - 479 900 рубли (13 500 лв.), на Peugeot 301 - 514 900 рубли (14 500 лв.).

Според руските медии, успехът на Vesta се дължи на няколко фактора, сред които е и емблемата, която носи. Руснаците имат сантимент към родното си производство, като много от тях вече са имали поне един автомобил Lada.

Модерният дизайн на автомобила, дело на Стив Матин, също се посочва като сериозен аргумент за покупка. За добрия старт на продажбите роля изиграва и богатото за сегмента оборудване. При най-достъпния модел то включва две предни въздушни възглавници, серво на волана, ABS, ESC, EBD, предни електрически стъкла, дневни светлини, централно заключване, бордови компютър др. При по-скъпите версии са налични екстри като фарове против мъгла, камера за движение на заден ход, автопилот, инфо-развлекателна система с тъч екран, 16-цолови колела, датчик за дъжд и др.

При всички модификации обаче двигателят един и същ. Той е бензинов с обем 1,6 литра и мощност 106 к.с. Агрегатът е достъпен с 5-степенни ръчна или автоматична кутии. На по-късен етап ще бъде предложен двигател със същия обем и мощност 114 к.с.

Още по темата:
Путин подкара новата Lada Vesta - хареса я!
Тест на новата Lada Vesta
Lada показа най-луксозната Vesta

Тагове: lada vesta
0 от 500
  • #10
    3 rate up comment 1 rate down comment
    zzz ( преди 8 години )
    А Логан-а при нас стартира от 14 000 лв ?!?
  • #9
    15 rate up comment 0 rate down comment
    P.S. ( преди 8 години )
    Да можеше и ние да имаме наша, българска кола, даже и произведена от Рено...Или поне мотор... Балканче! Мечтииии...:-))
  • #8
    12 rate up comment 0 rate down comment
    ММ ( преди 8 години )
    И аз като "Бумеранг" се загледах в цемите на другите познати у нас коли. Специално погледнах колко струва у нас Citroen C-Elysse. Цената почва от 20 855 лв! Мъча се да измисля коментар и не мога... :-) Иначе за Ладата... Руснаците си обичат тяхното. Дано да излезе здрава! Аз също свалях мадами с "Петица" :-))
  • #7
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Базата на Лада Веста включва екстри,за които доплащаш доста над цената за Лада веста база,ако искаш да ги имаш в базовия модел на другите производители в Б сегмента...
  • #6
    21 rate up comment 2 rate down comment
    Бумеранг ( преди 8 години )
    Обърнете внимание на стартовите цени на другите автомобили!!! Това са цени с печалба! А при нас с по колко са нагоре и от тук пак нашите ни дерат кожата ......
  • #5
    19 rate up comment 0 rate down comment
    анон ( преди 8 години )
    Да е пускат и в БГ и мога се замисля да карам нов автомобил :) те базовите на другите марки хубаво почват от малко - но като сложиш това което искаш - и не ти се иска да поглеждаш цената после
  • #4
    4 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Dacia - Logan
  • #3
    16 rate up comment 2 rate down comment
    Lada ( преди 8 години )
    На тази кола й е нужна и дизелов двигател. Тя ще има и успех в България.
  • #2
    10 rate up comment 3 rate down comment
    pepe ( преди 8 години )
    Чак пък скъпа......
  • #1
    10 rate up comment 5 rate down comment
    Китай ( преди 8 години )
    И наште китайски автомобили могат да се похвалят. За 24 месеца са продали цели 48 броики (нарояно не казвам автомобили).:)))