IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW пуска 2-Series Gran Coupe

Моделът ще се появи на пазара през 2019 г.

BMW пуска 2-Series Gran Coupe

BMW ще пусне на пазара още един член на семейството 2-Series. Това ще бъде Gran Coupe, което трябва да бъде готово през 2019 г., съобщава Bimerrpost.
BMW пуска 2-Series Gran Coupe
Любопитното е, че за разлика от новите поколения на BMW 1-Series и 2-Series, които използват шасито UKL, предназначено за моделите на баварския производител с предно предаване, бъдещето 2-Series Gran Coupe ще бъде със задно задвижване. Така то ще се превърне в аналог на купеобразните си "батковци" 4-Series и 6-Series, а за основен съперник на пазара се сочи Mercedes-Benz CLA.

Според информация новият модел ще се предлага и в модификация M235i. Тя ще получи редовия 3,0-литров бензинов турбо мотор с мощност 370 к.с., който се поставя на показаното наскоро M2 Coupe. Като цяло новото 2-Series Gran Coupe ще бъде имиджов автомобил и това се доказва от факта, че жизненият му цикъл няма да бъде голям, тъй като през 2021 г. ще се появи изцяло ново поколение на 2-Series.

Освен купеобразен седан в гамата на баварците ще се появи и кросовър X2, който обаче ще се отличава съществено от по-големите X4 и X6. Компактният модел ще напомня Range Rover Evoque, смятат информаторите на изданието.

Снимка: BMW

Тагове: bmw 2-series gran coupe
0 от 500
  • #5
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Enzo ( преди 8 години )
    Не е лошо авторът на статията да посочи - точно кое БМВ 1 Серия е с предно предаване, че нещо не се сещам. Винаги съм се чудел, като седнеш да пишеш статия и осъзнаваш, че нещо не ти е 100% ясно, що не се информираш за... да кажем... 2 минути,а после да продължиш с писането... Но този път с писането на верни работи. Изобщо нет-а, е най-сигурният начин да бъдеш брутално дезинформиран по всякакви теми.
  • #4
    6 rate up comment 1 rate down comment
    off_line ( преди 8 години )
    Като цяло истината е в xDrive (въпреки по-големите разходи), но аз също съм радостен от новината за 3-литров мотор и задно задвижване.
  • #3
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Супер, притеснявах се че всички малки модели ще почнат да ги правят с предно.
  • #2
    7 rate up comment 1 rate down comment
    ... ( преди 8 години )
    Последните години явно си ги проспал...
  • #1
    0 rate up comment 10 rate down comment
    321 ( преди 8 години )
    Естествено опитват се да се сравняват с Мерцедес.