IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Разследват VW и за данъчни престъпления

Причината е умишлено манипулиране на данни за въглеродния диоксид и потреблението на гориво

Разследват VW и за данъчни престъпления

Главоболията на Volkswagen, свързани със скандала с вредните газове, получава нов нюанс. Прокуратурата в Брауншвайг вече откри второ официално разследване срещу групата, заяви главният прокурор Клаус Цие във вторник, цитиран от DPA.
Разследват VW и за данъчни престъпления
Снимка: Ройтерс

Причината е признанието на Volkswagen, че е манипулирал умишлено данни за въглеродния диоксид и потреблението на гориво при превозни средства от текущата моделна гама. Заради грешните данни за засегнатите превозни средства са били изчислени и погрешни стойности на пътните данъци.

„В момента има петима обвиняеми, при които е потвърдено първоначалното подозрение за нарушения", заяви Цие. Обвиняемите били от групата на VW. „Подозрението за възможно укриване на данъци е доста сериозно“.

Данните за емисиите въглероден диоксид на всяка кола са основен критерий за изчисляването на пътния данък. Ако, както беше обявено от VW, са били определени по-ниски стойности от действителните, държавата може да е ощетена от по-ниски данъчни плащания. „Това е водещата идея при разследването", казва Цие.

В началото на ноември Volkswagen вече уведоми 28-те финансови министри на ЕС с писма, че ще поеме възможните дължими доплащания на данъци.

В края на септември пък прокуратурата стартира производство заради софтуерната манипулация при дизеловите двигатели на марката Volkswagen. Само в Европа групата ще върне за сервизна акция до 8 милиона автомобила. В световен мащаб са засегнати до 11 милиона автомобила.

Още икономически новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Тагове: volkswagen group
0 от 500
  • #11
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Абе, къде плащат - да се редим на опашката?! Статиятя е за едни пюмияри, крадци е мошеници. Нищо лично!
  • #10
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Вносителите плащали на някакви ентусиасти в някакъв забравен форум. Ама разбира се. В този форум я има двайсе човека, я не. И интересно само японските вносители ли плащат? Щото в Б-я има и вносители на френски, немски, корейски, италиански автомобили и т.н. Между другото тук са най-много феновете именно на ВАГ, значи по същата логика феновете на фолксваген тук са очевидно платени така ли? Убягва ми логиката на подобни обвинения.
  • #9
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Да се твърди че някои хора били платени, според мен е напълно несъстоятелно - на кой му пука за тоя форум? Японците от другия край на света плащали на хора от форума? Сериозно? Със същия успех може да се каже и че ФВ плащали на тълпата тук присъстващи фенове. Във форума на аутомедия ФВ и японските концерни водят война а?
  • #8
    10 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    "Дошката и останалите японски списвачи са на хонорар!" ахахахаха, надай се :))) Просто най-накрая хората разбраха какъв *** е "продукцията" на вагонетките...
  • #7
    9 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    За стрелба не знам, но могат да ги разследват за озоновата дупка и глобалното затопляне, че с тия манипулирани данни...
  • #6
    14 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Парите в черните каси на всяка компания са от далаверите и укритите данъци. ФВ от години се знае, че е много напред в незаконните дейности. Няма как да подкупваш и да поддържаш цели медии без пари под масата. Тези пари са неотчетни и не са от производството на вурстове и кетчуп. Надявам се да разплетат всичките им далавери, но се съмнявам. комсомолката Шмеркел пак ще им удари едно рамо, както винаги е правила. И представете си, точно тези ни учат на честност и морал! Срам и позор!
  • #5
    16 rate up comment 3 rate down comment
    Дошо ( преди 8 години )
    Това е другата тема, за която съм писал от преди години.В интерес на истината има потребители в този сайт, които са давали доста по-задълбочено инфо от мен и дори бих казал повдигали темата преди мен.,,Колеги" бяхме прави и за това!Поздрави!На феновете на СОЦваген по-здрав!
  • #4
    12 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Айде бе ***- фенчета на немските кемефи , квичете , че тая проглокатура е като нашата цацаратура!
  • #3
    27 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    тази констатация си беше въпрос на време предвид нещата до момента. Пътници са...
  • #2
    25 rate up comment 5 rate down comment
    Darth Plague ( преди 8 години )
    Баба Меркел има заповед от синедриона да унищожи Германия по всички възможни начини - ислямисти, срив на най-важните индустрии и всичко друго за което се сетите.