IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford Focus RS става най-бързият хечбек на планетата

Новата модификация на автомобила ще отслабне със 100 кг.

Ford Focus RS става най-бързият хечбек на планетата

Ford работи върху нова версия на хечбека си Focus RS, която ще бъде по-лека и по-бърза от настоящата. Тя трябва да стане и най-бързо ускоряващият хечбек на планетата, твърди Autocar, като се позовава на свои източници.
Ford Focus RS става най-бързият хот-хеч на планетата
Новото поколение на Ford Focus. Снимка: Ford

Основните усилия на инженерите на компанията са съсредоточени върху намаляването на теглото на автомобила. Той ще получи стъкла от поликарбонат, каросерия от карбон, окачване от алуминий и карбонови спирачки. Хечбекът ще бъде лишен от част от шумоизолацията и елементите в салона, което ще позволи теглото му да бъде намалено със 100 кг.

Двигателят на автомобила обаче няма да претърпи изменения, тъй като във Ford са на мнение, че 2,3-литровият EcoBoost е достатъчен за този автомобил. Той развива 350 к.с. и 440 Нм, като с помощта на функцията overboost за 15 секунди въртящият момент скача до 470 Нм.
Ford Focus RS става най-бързият хот-хеч на планетата
Предполагаемият вид на новата модификация на Ford Focus RS. Неофициално изображение: Autocar.co.uk


Олекотената модификация на Focus RS ще бъде оборудвана и с електронно управляем преден диференциал и роботизирана скоростна кутия Powershift. Тя обаче ще бъде преработена основно, за да може да се постави на модела.

Предишното поколение на RS също получи по-мощна и по-бърза версия. Тя носи името RS500, като бе оборудвана с 2,5-литров бензинов мотор с 5 цилиндъра. Този двигател бе използван и при стандартния Focus RS, като предлагаше 305 к.с. и 440 Нм. При RS500 неговите показатели са 350 к.с. и 460 Нм.
Ford Focus RS става най-бързият хот-хеч на планетата
Предишното поколение на Ford Focus RS във версия RS500. Снимка: Ford
 

Тагове: ford focus rs
0 от 500