IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Citroen се отказва окончателно от наследник на С5

Французите ще пуснат напълно различно семейство автомобили

Citroen се отказва окончателно от наследник на С5

Citroen потвърди слуховете, че няма намерение да пуска нов модел, който да бъде „директен наследник” на сегашното семейство C5. Това обяви шефът на френския производител Линда Джонсън, цитирана от Autocar.
Citroen се отказва окончателно от наследник на С5
По нейните думи в компанията разглеждат няколко варианта за нов автомобил, който да замени С5. „Длъжни сме да погледнем към модела от друг ракурс. А именно – какъв автомобил ще иска сегашния собственик на С5 след 5 години? Тогава на пазара всъдеходните модели ще бъдат още повече”, коментира Джонсън.

Шефката на Citroen допълни, че в компанията искат да пуснат на пазара „прост, но същевременно стилен модел”. За целта французите ще се откажат от редица технически решения и опции, от които според тях клиентът просто няма никаква нужда.

„Искам да подчертая, че в Citroen нямаме никакви намерения да правим бюджетни автомобили, тъй като производството на евтини модели по никакъв начин не се вписва в стратегията на компанията”, подчерта Джонсън.

Снимка: Citroen
 

Тагове: citroen c5
0 от 500
  • #6
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Гошо ( преди 8 години )
    Точно обратното е. Може и Рено и Опел да споменш.Или пък баничарката на Мерцедес
  • #5
    2 rate up comment 4 rate down comment
    Жоро ( преди 8 години )
    До тоя под мене.Не французите са силни в краса на баничарките а италианците защото всички френски бусове и баничарки са Фиат с друга емблема
  • #4
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Жалко. Изпуснаха инерцията от DS, CX, XM - бяха уникални коли за времето си.В този клас е трудно да пробиеш - японците се провалиха след тях се провалят и корейците. За момента французите са силни в класа на баничарките който може би е по-труден - дано да се задръжат защото и да започнат пак да правят емоционални автомобили.
  • #3
    13 rate up comment 0 rate down comment
    AAV ( преди 8 години )
    Искам да подчертая, че в Citroen нямаме никакви намерения да правим бюджетни автомобили, тъй като производството на евтини модели по никакъв начин не се вписва в стратегията на компаниятаБез модели като C5 и C6 в гамата си, Citroen се превръщат все повече именно в производител на бюджетни автомобили. Особено след като им "отнеха" и линията модели DS. Аз карам C5 и ми е тъжно да гледам как съсипват марката.
  • #2
    1 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Опел е американска собственост на ГМ,защо ще го подпомага немската държава?
  • #1
    15 rate up comment 0 rate down comment
    волво ( преди 8 години )
    Ситроен се купува от ценители ,от хора които искат нещо открояващо ги от тълпата ,от хора които ценят лукса.Мисля че ако марката остане без автомобили с хидроактивно окачване купувачите рязко ще намалеят.Според мен това е грешка.Френската държава може да подпомогне компанията ,така както германия подпомогна в началото на кризата Опел.