IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Dongfeng и Renault ще правят общ автомобил

Електрическият Fluence ZE ще се продава единствено в Китай

Dongfeng и Renault ще правят общ автомобил

Китайската автомобилна компания Dongfeng Motor и френската Renault ще работят заедно по производството изцяло електрическа версия на модела Fluence ZE за китайския пазар, предаде БТА.

Сделката е била сключена при неотдавнашното посещение на ръководителя на Dongfeng Чжу Янфън в центъра за изследователска и развойна дейност на Renault в Париж.

Новата кола с марка Dongfeng ще се произвежда в завода в китайския град Ухан от 2017 година и ще се продава единствено на китайския пазар.

Електрическата версия на модела ще има 70-киловатов двигател, задвижван от комплект литиево-йонни акумулатори с капацитет 22 киловатчаса.

Електрическият автомобил с четири врати не успя да отчете силни продажби в Европа и бе спрян от продажба във Франция през 2014 година. Заедно с японската Nissan Renault е сред най-успешните производители на електрически коли в света.

Снимка: Ройтерс
 

Тагове: dongfeng
0 от 500
  • #4
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Дошо ( преди 8 години )
    И още, спасението на полудържавните перачници рено и СОЦваген е в обединението им - СОЦ-реноваген! ахахахаха
  • #3
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Дошо ( преди 8 години )
    "Флуанса е в пазарната ниша на Тесла голям електрически седан" - тоя изби рибата с това изказване!!Драги реното отдавна е в пОзОрната ниша на дачия, лада а сега вече и москвич! За какви Тесли бълнуваш!?
  • #2
    0 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Не, просто Флуанса е в пазарната ниша на Тесла голям електрически седан, това няма как да го продаваш на печалба на свободен пазар, където и да е по света. Китай просто не е свободен пазар и там могат да продават всичко, ще каже партията че забранява колите с ДВГ в градовете и готово.
  • #1
    2 rate up comment 10 rate down comment
    Демек ( преди 8 години )
    Чайниците ще оправят малко *** на рено та поне за бедните китайци да става!