IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В Русия ще възраждат "Москвич"

Руският клон на Renault е подал заявка за регистрация на марката

В Русия ще възраждат

Руското представителство на Renault е подало заявка до местното патентно ведомство "Роспатент" за регистрация на търговската марка "Москвич", а също така и на логото на компанията, която до 2001 г. произвеждаше автомобили в едноименния завод в руската столица. Това съобщава агенция "Москва".
В Русия ще възраждат
"При нас са заявени обозначенията "Москвич" и "Moskvich", както и изображението с оригинална фигура с формата на огъната линия", се казва в официалното съобщение на "Роспанент", като не се дават други подробности по искането на представителите на Renault.

Според в. "Известия" французите искат да започнат да продават под марката "Москвич" своите бюджетни модели Logan, Sandero и Duster, които в Европа се продават под бранда Dacia, но в Русия са известни като модели на Renault. Идеята е да се отделят най-достъпните автомобили на френския производител в отделна марка. Така ще се избегне асоциацията с останалите модели на Renault, които съответно ще се предлагат на по-високи цена.

В момента руските Logan, Sandero и Duster се произвеждат в завода на Renault в Москва, който до 2014 г. бе известен като "Автофрамос". Предприятието се намира на територията на бившето "Москвич", банкрутирало през 2006 г. Последните модели на легендарната съветска марка бяха семейството "Святогор", хечбеците "Юрий Дългорукий" и седаните "Княз Владимир" и "Иван Калита" (на снимката). Тяхното производство бе спряно през 2001 г.

Снимка: AZLK-AVTO.RU

0 от 500
  • #11
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Фердинант Порше ( преди 8 години )
    Каквото и да направят тези пияни некадърници , все *** излиза ! И то при положение,че модела е копиран отнякъде... :)
  • #10
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Порше възраждат ЗАЗ . Ще произвеждат 965 и 968 ,купе и кабриолет на базата на Кайман и Бокстер
  • #9
    3 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Май по добре Волга да си купи човек ,това е поварня няква
  • #8
    6 rate up comment 6 rate down comment
    На Дошо мъжа ( преди 8 години )
    Не знам тия от Рено кво си въобразяват, ама една велика фирма държи правата върху марката Москвич и това е: Volkswagen Освен това германският концерн разполага и с марката Москвич, която придобива през 90-те години на миналия век. Тогава заводът в Москва, който произвежда автомобили с това име, се задъхва от финансови проблеми и търси опити за сътрудничество с чужди компании. Руснаците дори правят модел с помощта на Renault, но в крайна сметка марката става собственост на Volkswagen. http://automedia.investor.bg/a/0-nachalo/20261-spiashtite-avtomobilni-
  • #7
    11 rate up comment 4 rate down comment
    Веселяка ( преди 8 години )
    Да наистина прилича на Кадилак и Волво, но не от преди 15, а от поне преди 25г. Иначе нема лошо да се възроди Космича:)Все пак американците ще колонизират Марс, тъй че нема да е лошо да закарат и некой Космич за марсоход:) Щот с техните утрепани роувъри за никъде не са.
  • #6
    20 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Това на снимката е смесица между Кадилак и Волво на модели от преди 15 г. Не казвам, че е лошо. Идеята е много добра и ми харесват тези форми, но трябва още малко да се пипне и може да се получи легендарен модел. Ако ги правят дуракоустойчиви, както бяха Москвичите едно време, ще им се получи. Дано франсетата да не се месят много, че ще окъкат работата! руснака може да прави здрави коли за техните условия на които само японка може да устои. Не случайно Тойотите ги карат в Тайгата и тундрата.
  • #5
    20 rate up comment 17 rate down comment
    razgradski pop ( преди 8 години )
    Москвич беше култов продукт...легендарен автомобил...да дадат името му на евтините Рено е престъпление...
  • #4
    19 rate up comment 20 rate down comment
    Дошо ( преди 8 години )
    Значи и Лада и Москвич ще бъдат Дачия.Аз лично не бих купил дори Дачия сглобявана в Русия.Предпочитам Румънската сглобка.Руснаците са крайно некадърни и безотговорни.
  • #3
    21 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Тези последните са апогей на руската автомобилна нелепост!
  • #2
    24 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Оставете мъртвите намира!